27 ноября 2013 г., 12:12

Metodele extremei drepţi şi stângi în lupta contra Moldovei…



Partidele din Republica Moldova sunt într-o concurenţă acerbă spre determinarea vectorului şi a valorilor naţionale încă de la declararea independenţei. Toţi uitând de constituţia Republicii Moldova în care este stipulat că suntem un stat suveran şi independent, care are o istorie şi o poziţie în faţa structurilor internaţionale.




Am obosit s-o aud pe preşedintele PNL, Vitalia Pavlicenco strigând de fiecare dată, la toate canalele media „Unirea cu România”, de parcă aceasta ar fi unica oportunitate care ne-ar salva de sărăcia existentă.

La unison şi în tandem cu ea este şi Acţiunea Civică 2012, care susţinută de banii Bucureştiului, nu încetează să obosească populaţia cu acţiunile lor în preajma zilei de 1 decembrie. De parcă încercuirea Guvernului ar contribui oarecum la apropierea celor două maluri.

Deja şi Mihai Ghimpu a conştientizat faptul că unirea nu va avea loc niciodată, poziţionându-şi ideile spre apropierea de UE prin intermediul parafării Acordului Parteneriatului Estic de la Vilnius.

La polul opus PNL-ului se înscriu perfect acţiunile PSRM-ului în frunte cu Dodon, care propun crearea Moldovei Federale. Şi dacă în primul caz, 15 la sută din totalul cetăţenilor din Republica Moldova susţin unirea cu România, atunci acţiunea lui Dodon este susţinută doar de el şi membrii partidului pe care îl conduce.

Şi de această dată d-nul Dodon a uitat cu desăvârşire de suprafaţa Republicii Moldova, de poziţia autoproclamatei republici Transnistrene şi de statutul autonomiei. De asemenea uită că fiecare din aceste diviziuni este condusă de câte „un preşedinte” ales la rândul său în mod democratic.

În acest fel despre ce fel de federalizare poate fi vorba? Cum poate Republica Moldova să fie condusă de un preşedinte şi un parlament bicameral (senat şi camera deputaţilor), aleşi de către populaţia celor trei subiecţi? Cum poate ţara avea un statut neutru şi demilitarizat, din moment ce suntem înarmaţi până-n măduva oaselor?

În Republica Moldova nu este loc pentru un preşedinte desemnat prin vot unanim de majoritatea populaţiei, dar altminteri de soluţiile lui Dodon şi Pavlicenco. Astfel, aceşti actori politici marginali aduc o mare doză de incertitudine şi instabilitate politică, provoacă conflicte civice şi interetnice, încercînd prin toate pîrghiile şi instrumentele pe care le deţin să deturneze parcursul european.




Speranţa lor constă în faptul, că prin marşuri, pichete, flasmoburi, vor repeta violenţele din Bălţi şi Cahul, compromiţînd imaginea ţării. În aşa caz, cine va semna acordul de asociere cu un stat, în care au apărut ciocniri şi violenţe interetnice?


Fiecare o face de pe propriul cîmp electoral. Astfel, extrema dreaptă şi extrema stîngă lucrează sincronizat contra interesului naţional.

Treziţi-vă doamnelor şi domnilor politicieni şi coborâţi cu picioarele pe pământ!!!
Теги: Partidele |Молдова |


Ещё от автора Elena Nistor


Комментарии


user profile image
Ion Curiosu
27 нояб. 2013 г., 16:11

"extremei drepţi" - la care liceu ai studiat gramatica, duduie???