10 ianuarie 2014, 12:08

Cum e să fii parţial cetăţean european

Anul 2014 a început destul de bine. E lucru cert. Republica Moldova cu cetăţenii ei fac progrese serioase. Uimitor sau nu, dar în anul acesta am călcat cu dreptul şi tare sper să fie de bun augur pentru viitorul apropiat. În primul rând s-au evitat evenimente de genul ,, Pădurea domnească" şi în al doilea rând Bruxelles aduce noutăţi bune moldovenilor.

Pe 9 ianuarie a fost făcută propunerea oficială de eliminare a regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni până în luna mai 2014, ceea ce înseamnă că din luna lui florar devenim parţial cetăţeni europeni. Ce frumos sună. Joc de cuvinte: ,,Moldoveni - cetăţeni europeni".
Şi nu în zadar, Republica Moldova a înregistrat progrese considerabile în ultimii trei ani şi a devenit singurul stat din cadrul Parteneriatului Estic care îndeplineşte toate condiţiile pentru liberalizarea regimului de vize.

Partidul Liberal Democrat din Moldova, reprezentat de Vlad Filat, a calificat această propunere drept o recunoaştere a eforturilor depuse pe parcursul ultimilor trei ani pe calea apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeană. Într-adevăr, acesta este un pas destul de important pentru parcursul nostru european. S-a muncit destul de mult, astfel încît Republica Moldova să fie mai aproape de Europa.


Şi premierul Leancă se arată optimist că în prima jumătate a anului 2014 vom deveni parțial cetățeni europeni, în contextul în care moldovenii vor putea călători fără vize în statele Uniunii Europene. Şi mai ales, pe parcursul acestui an, Republica Moldova urmează să semneze și să ratifice Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Cum am mai zs, anul 2014 este unul promiţător.


Mai mult ca atât, premierului moldovean a declarat că în anul 2014 vor fi create noi locuri de muncă, iar salariile şi pensiile vor fi mai bune şi chiar s-a reușit din buget să identifice anumite resurse pentru mai multe categorii.


Vedem domnilor Leancă şi Filat cum vă veţi îndeplini promisiunile şi nu uitaţi că cetăţenii sunt cu ochii pe voi, luând în consideraţie ,,Ceasul de Apoi" din noiembrie. Daţi-i foială!


Eh, şi totuşi e bună vestea. Mi s-a umplut sufletul cu mândrie. Noi, moldovenii, cetăţeni europeni... Vis ce devine realitate.




Comentarii

Nu sunt comentarii