11 septembrie 2013, 06:19

Minstrul Bumacov-mincinos trebuie să depună cererea de demisie, în caz contrar Leancă este obligat să i-o ceară...

Ceea la ce ne aşteptam s-a şi împlinit... Organul de supraveghere a producţiei agricole de la Moscova, condusă de Onişcenco, a dispus interzicerea importului de vinuri moldoveneşti pe piaţa rusă. Cu doar cîteva zile în urmă, un funcţionar de rang înalt, tot el membru al Guvernului, mai pui că e şi ministru al Agriculturi, un oarecare Bumacov dădea asigurări că nu v-om avea un nou embargou.

- "Nu se discută despre un nou embargo. În privinţa vinurilor, noi am discutat despre ce s-a întreprins pentru a îndeplini cerinţele Rosspotrebnadzorului, despre cele câteva loturi care vor fi controlate adiţional şi probabil, nu vor fi returnate" adeclarat ministrul Bumacov după o deplasare-fulger la Moscova.

Altceva decît să afirm că acest Bumacov este cel mai ordinar - MINCINOS nu-mi vine în cap. Are oare loc o persoană ce duce în eroare intenţionat o ţară întreagă să mai ocupe fotoliul de ministru? Cu desăvîrşire putem spune că un ferm NU.  În aceste condiţii acest "demnitar" este obligat cel puţin să-şi depună demisia, în caz contrar şeful executivului trebuie să i-o ceară. Ce fel de credibilitate poate să aibă un Guvern dacă membrii lui spun minciuni fără a roşi...

De fapt acest embargo, nu-l va afecta nici pe Bumacov-mincinosul, nici pe Leancă sau în întregime pe toată "şaica" de demnitari ce se află la Guvernare şi în Parlament. Unicii ce vor simţi restricţiile ruseşti vor fi oamenii de rînd. Sunt convins că deja mâine vor scădea drastic preţurile la soiurile tehnice de struguri. În aceste condiţii oamenii simpli de la sate, care sperau ca în toamnă să-şi vîndă roada, la un preţ mai mare, pentru ca să-şi reducă din datorii şi credite, să-şi îmbrace copii, să-şi asigure familia pentru iarnă cu lemne şi produse alimentare, vor rămânea la covata de lemn, precum au şi fost până acuma. Kremlinul a anunţat război nu producătorilor de vinuri "necalitative", ci cetăţenilor de rînd a acestui stat. Sunt convins că ideile anti ruseşti vor lua amploare şi mai mult. Aceste acţiuni unilaterale a Kremlinului, nicidecum nu vor fi apreciate de populaţie.

Am o întrebare la cei politicieni ce se consideră prieteni ai Kremlinului. Din ce cauză nu au intervenit ei, cu autoritatea lor şi legăturile prieteneşti cu cei de la Kremlin, ca să prevină acest război vinicol. Eu mă refer la opoziţia parlamentară şi extraparlamentară. Ca să poată EI declara sus şi tare. că au intervenit promt şi au putut soluţiona chiar şi fiind în opoziţie această problemă. Nu aţi avut dreptul să neglijaţi interesele ţării, chiar şi în pofida faptului că doriţi cu orice preţ să fugăriţi actualii neprofesionişti de la putere. Încă o dată demonstraţi că interesul vostru personal e mai presus ca cel al cetăţenilor...

P.S. S-a întrebat oare cineva din ce cauză anume acuma s-a impus restricţii la import de vinuri? Sunt convins că o cauză este împotrivirea Republicii Moldova de a renunţa la semnarea Acordului de la Vilnius. Poate fi alt motiv a acestui scandal la momentul dat? La momentul dat în Moldova e în ascensiune scandalul cu concesionarea de către o companie din Federaţia Rusă a Aeroportului Chişinău şi preluarea de către o companie deasemenea înregistrată în Moscova a Băncii de Economii, aşacă este cel mai potrivit moment pentru declanşarea operaţiunii - "Embargoul vinului". Potrivit şi pe măsură subiect pentru a sustrage atenţia societăţii de la deposedarea poporului Republicii Moldova de Banca de Economii şi Aeroport.

Manipularea este arma cea mai distrugătoare a GUVERNĂRII...

Mai multe de la Veaceslav Burlac


Comentarii

Nu sunt comentarii


4 mb
This page was created in 0.0476 seconds