5 septembrie 2013, 19:27

Război de corupție între Pântea, Recean și Efrim. Pântea le sugerează să-și vadă de treabă...

Evoluția evenimentelor în jurul scrisorii famiilor unor angajați a Departamentului Instituțiilor Penetenciare ale Ministerului Justiției în adresa Procurorului General dl Corneliu Gurin. De la mita de 20 mii EURO, a crescut la 2 mln. lei. Considerabilă creștere. În acest caz dacă se va demonstra că petiționarii au dreptate, prim-adjunctul Procurorului General riscă și ani grei de ”odihnă”, poate va apuca și noua clădire a unui penetenciar care se preconizează a fi construit. Pentru VIP persoane și numere conform statutului...

Răspunsul lui Andrei Pântea nu s-a lăsat mult așteptat. Chiar și fiind în concediu, ne avînd posibilitatea de a folosi sala de conferințe a Procuraturii Generale, prin telefon a încercat să-i pună la punct pe cei, care după părerea lui își ”bagă” nasul acolo unde nu le ferbe oala. Mai mult ca atît, prim-adjunctul lui Corneliu Gurin le mai dă și sfaturi celor care trebuie să se ocupe de infractori: - Îi sfătuiesc acum ca şi atunci să se apuce de lucru şi să-şi vadă de treaba lor, adică să-şi exercite atribuţiile în conformitate cu legea ceea ce înseamnă că ei trebuie să reeduce infractorii, nu să lanseze tot felul de scenarii.

Cine în țara noastră se ocupă de infractori? În primul rînd Ministerul Afacerilor Interne care îi prind, Procuratura care le aduc acuzații și Penitenciarele Ministerului Justiției care îi supraveghează. Deci omițînd procuratura din care face parte, reesă că unele instituții care nu-și îndeplinesc obligațiile de educare a infractorilor sunt cele două ministere, pe care Pântea le atacă. Un atac frontal, în care le cere miniștrilor de la interne și de la justiție să-și caute de treabă și să nu se ocupe de ”samodeiatelinosti”. Cum se zice în popor - ”Fiecare cu treaba măsii”. Pântea este acuzat de corupție și depășirea atribuțiilor de serviciu, iar el ca să se apere mai efectiv pornește la atac. Bună tactică de război a ales procurorul... Din ce cauză Pântea nu oferă răspuns celor care îi aduc acuzațiile dar atacă sistemul? Oare să fi atît de încrezut în puterile proprii și își alege chipurile adversari după ”categoria de greutate”? Nu și-ar mai pune el mintea cu niște simpli angajați, iată că Efrim și Recean ar fi pe potrivă. Ei au treaba lor, adică infractorii, Pântea pe a lui, cea ce ține de mită... ”ECHIDISTANT”.

P.S. De fapt Ministrul Efrim s-a apucat de treaba lui. Împreună cu Mihaia Poalelugi inspectează judecătoriile din țară. Ba chiar am auzit că vor fi trași la răspundere și unii judecători...

Pe final - Cînd oare și dl Procuror General îi va arăta treaba lui Pântea, prim-adjunctului său... și va porni cercetare de serviciu pe acest caz?

Mai multe de la Veaceslav Burlac


Comentarii

Nu sunt comentarii