24 iulie 2013, 07:25

Următorul pas a lui Ghimpu...

Luni grupul liberal-reformator au anunțat că inițiază propriul proiect politic. Este de mirare faptul că ei atît de tîrziu au luat această decizie, dar cum se zice: - Ce se face se face spre binele omului! Consider că decizia a fost una impusă chiar de Mihai Ghimpu. Acest președinte de partid cu ștampilă la sigur a contribuit personal la formarea formațiunii liberal-reformatoare. Am mai scris și înainte cum ”tătuca” liberalilor mergea pe urmele atunci încă a grupului reformatorilor și desființa acele organizații teritoriale ce votau în mod democratic pentru convocarea congresului extraordinar al Partidului Liberal. Prin aceste metode, Ghimpu a dat dovadă de frică față de eventualile schimbări în partid. El își dorește putere. Setea după putere îl impune să fie fricos, asta și-l va distruge, dar o lăsăm pentru mai tîrziu. Cu siguranță chiar și acuma ”regele” așilor din mînică are frica ca nu cumva cineva să le prea afacerea familiei Ghimpu-Chirtoacă pe nume - Partidul Liberal. Iată aici se vede clar cum duietul moșul-nepotul au transformat cu siguranță un proiect politic în unul comercial, SRL ”PL”. Acest Ghimpu se vede un Brejnev, numai el decide, numai el acceptă, numai el, numai el. ”EU”-l lui Ghimpu dă dovadă că acest individ se supraapreciază și la momentul dat încearcă să se victimizeze.

- Ce ar putea întreprinde Ghimpu în timpul apropiat? Sunt convins că în cel mai scurt timp Ghimpu va convoca congresul extraordinar al Partidului Liberal.

- Pentru ce are nevoie el anume acuma de acest congres? Cu siguranță la acest congres va fi propusă și alegerea Președintelui partidului. Va fi inclusă și candidatura lui Chirtoacă la șefia partidului, în absența unei democrații și libertăți intra-partiinice. Două candidaturi (deja e democratic). Un moș și un nepot în competiție. Un partid întreg lucrează pentru ”FAMILIE”. Un fel de ”Clanul Ghimpu”. Evident vrea să ”demonstreze” societății că echipa rămasă la PL este una puternică și unică. Iar plecarea celor ce gîndesc nu ca Ghimpu este doar un beneficiu.



- Din ce cauză Ghimpu nu a acceptat propunerea reformatorilor de a convoca congresul? Cu siguranță avea frica că dacă convoca congresul putea să se aștepte la ”surprize” din partea celor care nu sunt de acord cu politica decizională în cadrul partidului. În ruptul capului nu a dorit să accepte ca cineva în partid, care de fapt a promis că va aduce schimbarea, să poată clătina fotoliul de sub fundul familiei.

- Are cineva, dintre cei rămași cu Ghimpu, la moment voința de a face o concurență sănătoasă în cadrul PL-lui, clanului Chirtoacă-Ghimpu? Evident că nu, fiindcă cei ce au avut curajul să protesteze deschis împotriva dominației unui tip, numit de Vladimir Voronin - ”Mișeli de șezofreni ”, deja au plecat. Cu regret, unii din PL la momentul dat sau nu vor să vadă și să audă, sau Ghimpu ia îndoctrinat patologic cu diferite aberații.

- În așa condiții vor avea loc schimbări în cadrul PL-lui? Mai degrabă că NU, chiar și dacă să presupunem faptul că Ghimpul abdică în favoarea lui Chirtoacă. 

- Cum va decurge congresul? Cred că foarte liniștit, un fel de ping-pong între Chirtoacă și Ghimpu.

- Poate oare Chirtoacă că-l ”detroneze” pe Ghimpu? Cu siguranță că ”NU”, fiindcă unul se vede”împărat” pe viață, iar al doilea nu are capacități decît a fi un ”bufon al țarului”.

- În ce condiții Chirtoacă va deveni președintele PL? Doar dacă Ghimpu are să aibă dorința de a abdica în favoarea lui Chirtoacă. Dar aceasta nu are să fie, fiindcă partidul e a lui Ghimpu și anume el, i-a dat lui Chirtoacă tot ce are, inclusiv funcția de primar, așa că Ghimpu încă nu are dorința de a ceda președinția, chiar și lui Chirtoacă, nepotului său.

Așa dar, Congresul extraordinar al Partidului Liberal va fi convocat cu siguranță în cel mai scurt timp.Nu exclud că ar putea fi convocat chiar în data de 27 sau 31 august. Pînă atunci mai este o lună, așa că nu e prea mult de așteptat. Dar pînă atunci unicul mesaj a lui Ghimpu are să fie: - Ei vor primi susținerea cetățenilor mai puțin de 0,0000%! În acest context îi sugerez lui Ghimpu să nu fie atît de încrezut în forțele lui, fiindcă ar putea să se întîmple ca anume el să nu ajungă deputat în următorul parlament. Timpul le pune pe toate la locurile lor...

Mai multe de la Veaceslav Burlac


Comentarii

Nu sunt comentarii