5 martie 2013, 14:20

După ceea ce s-a întîmplat astăzi în Parlament, mai are dreptul Vlad Filat să candideze la funcția de Prim-ministru...?

Așa dar pentru nimeni nu mai este o noutate faptul că Vlad Filat a fost demis din funcția de Prim-ministru. Aici aș dori să accentuez că a fost demis nu Guvernul ci anume prim-ministrul. Pentru asta au fost și motive destul de întemeiate, care au fost declarate de la tribuna parlamentară de către toți vorbitorii cu excepția deputaților din fracțiunea PLDM, e și firesc. Cel mai tare din ”garnizoană” ca de obicei a fost Mihai Ghimpu. Perla - Cînd în cadrul consiliului Alianței, am propus să fie pusă la vot demiterea lui Plahotniuc, PLDM-ul - ПОШЁЛ С ПЛЯЖА (întinde-o de pe plajă). Consider că în acest context demisia lui Filat era să fie susținută chiar și de liberali. Ei s-au abținut de la vot numai din considerentele că moțiunea a fost înaintată de comuniști. Discursul lui Vladimir Voronin a fost pe înțelesul tuturor, iar Igor Dodon și Mihai Godea și mai explicit au dat lămuri întregii societăți din ce cauză vor susține demiterea. Consider că la momentul dat și în viitorul apropiat, ex-prim-ministrul Vlad Filat nu mai are nici o șansă să fie reales în această funcție. Nu înțeleg încăpăținarea de a se ține de această funcție? Demisia benevolă era să fie mult mai onorabilă, din punctul meu de vedere decît, ”fugărirea” de către Parlament. Oare în PLDM nu mai sunt persoane demne să conducă executivul decît Președintele partidului? Sunt foarte multe personalități care au capacitatea de a prelungi eforturile Republicii Moldova și a actualei guvernări de a ajunge în Uniunea Europeană. Iurie Leancă, Liliana Polihovici sau chiar mulți dintre Președinții de raioane din echipa PLDM au calități manageriale și politice pentru postul de Prim-ministru. Nu cred că PLDM-ul se marginalizează doar la persoana d-lui Filat

Atît PD-ul, cît și PL-ul, poate chiar și PLDM-ul înțeleg că o dată cu demisia lui Vlad Filat că nu s-a sfîrșit guvernarea AIE. Ei vor continua tratativele, dacă vor fi acceptate și vor găsi o soluție de compromis. În caz contrar alegerile anticipate sunt inevitabile.

Cine se va face vinovat de ele? Dl deputat Ghelețchii a remarcat că denunțarea Acordului AIE-2, a fost o greșeală din partea PLDM-lui. Iar consecințele acestei greșeli le-am văzut cu toții în ședința Parlamentului de astăzi. Așa că repararea greșelii trebuie să aparțină în totalitate echipei PLDM. Dacă liderul PLDM nu va putea păși peste orgoliu, atunci BUN VENIT ALEGERI PARLAMENTARE ANTICIPATE!

Mai multe de la Veaceslav Burlac


Comentarii

Nu sunt comentarii