3 august 2012, 20:11

Copiii preşedinţilor merg la Londra din banii statului, iar dacă păşti oi, atunci şi părinţii tot ciobeni au fost…



Olimpiada de la Londraaduce multe surpize pentru întreaga lume. Republica Moldovanu este o excepţie. Din cele plăcute este că, Cristina Iovu este medaliată cu bronz, iar Dan Olaru, un tînăr de doar 15 ani, a ajuns în 1/8 de finală. Iar altele din cele nu prea plăcute ne pune pe gînduri. Mă refer la scandalul cu dopajul Nataliei Artâc şi Marinei Marghiev. Nimic deosebit. Sportivi şi mai valoroşi au fost prinşi cu pozitiv la probele de dopaj. Dar de faptul că de aceasta s-a ştiut cu mult înainte de Olimpiada de la Londrala cel mai înalt nivel este o problemă. Conform portalului de ştiri www.sportman.md principalii vinovaţi de acest caz se fac preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Atletism – Anatol Bălan, preşedintele Comitetului Naţional Olimpic – Nicolae Juravschi şi chiar ministrul sportului – Ion Cebanu. Care a fost motivaţia d-lor ca să aştepte că sportivii noştri să nu primească acreditareala Jocurile Olimpice? Nu se putea de preîntîmpinat acest scandal? Dacă erau să fie excluşi din lotul olimpic cu mult înainte de a începe olimpiada nimeni nu atrăgea atenţia la faptul că lotul nostru are cu doi sportivi mai puţini decît au fost declaraţi din start.

 

Dar şi asta nu este cel mai neplăcut eveniment de la ediţia XXX a Jocurilor Olimpice de la Londra. Maiurît este faptul că la Londra au plecat ca prin «minune» feciorul Preşedintelui Republicii Moldova — Nicu Tomofti, press attashe a CNO RM. Pentru informaţie  după cîte cunosc ofiţerul de presă a Comitetului Naţional Olimpic al Republicii Moldova este d-ul Buceaţchii, dar cu regret asta nu este ieşit din comun. Astăzi e unul, mîine e altul. Toate cheltuielile de deplasare şi  cazare au fost achitate din sursele bugetare. Plus la aceasta au mai primit şi 11 000 EURO la 6 oameni diurna. Destul de bine, nu? O vacanţă pe cinste i s-a făcut feciorului Preşedintelui. Încă o «odraslă» a altui Preşedinte, dar de data această al Comitetului Naţional Olimpic, Nicoleta Juravschi, a fost «selectată» şi ea ca prin «minune» în calitate de voluntară la Londra. Domnişoara Juravschi a declarat la un post de televiziune din Londra, că a depus cererea şi a fost «aleasă» ca să fie de «folos» lotului naţional olimpic. Doamne cîtă «grija» faţă de compatrioţii noştri?

Se face o impresie ca dacă doreşti să ajungila Jocurile Olimpicepe gratis este nevoie neapărat să fii fecior sau fiica Preşedintelui. Indiferent care Preşedinte, principalul să se numească Preşedintele cuiva. Cine oare striga în gura mare că v-om elimina corupţia din toate cabinetele ministeriale? Cine striga că pe vremea lui Voronin, feciorul lui era cel mai «muncitor» din aceastăţară, iar taicăsău îl favoriza în orice? Cine declara că egalitatea de şanse pentru fiecare dintre cetăţenii acestei ţări trebuie să fie în capul mesei?… Oare să fie actualii guvernanţi? Adică PLDM, PL şi PD, sau mai bine zis Alianţa pentru Integrarea Europeană.

D-ul Juravschi este membru PLDM, iar Preşedintele Timofti este persoana aleasă de comun acord a întregii alianţe. Pentru aceste persoane nu sunt cunoscute toate acele «principii» şi «valori» cu care aţi început guvernarea? Se face impresia că în aceastăţară, cei mai destoinici sunt rudele şi cumătrii celor ce se află în înaltele funcţii de conducere în stat. Alţii nu au abilităţi ca să se numească oameni capabili.

 

Sunt convins că în aceastăţară, undeva printr-un sat de la pereferie sunt doritori de a plecala Londradin banii statului. Dar se pare că pentru a merge la jocurile olimpice pe gratis este nevoie neapărat să fii feciorul sau fiica Preşedintelui, iar cel ce paşte oile, precis a avut şi părinţi ciobeni…

Pe mine mă interesează lista celor care au mers la Londra din banii statului cu excepţia sportivilor, antrenorilor şi medicilor. Deasemenea aş dori să fie publicată devizul de cheltuieli pentru deplasarea «celor destoinici» la această olimpiadă. Eu am dreptul să aflu aceste informaţii, fiindcă sunt cetăţean liber al acestui stat şi nicidecum un rob al Preşedinţilor!

Realitatea dură şi ruşinoasă din RepubliciiMoldova!


Mai multe de la Veaceslav Burlac


Comentarii


user profile image
luka
14.05.2014, 15:49

ASAI BURLACULE BURLAC AI FOST BURLAC RAMII /