30 august 2012, 20:04

După muncă şi concediu. Parlamentarii anul acesta odihnesc 78 de zile. Cine vrea aşa concediu…?



Harnicii noştrii deputaţi pe data de 13 iulie au avut ultima şedinţă, finalizînd sesiunea de primăvară-vară cu două săptămîni înainte de termen. Au lucrat săracii. S-au obosit. Au adoptat toate legile necesare pentru ca această ţară să trăiască în bine şi fără sărăcie. Sesiunea de toamnă trebuia să înceapă în primele zile ale lunii septembrie. Dar iată na… bravii noştri deputaţi şi-au prelungit concediul pînă pe 29 septembrie. 78 de zile calendaristice să stai în concediu poţi să te sminteşti la cap. Dar dacă nu are ce se deregla poate că nu va avea nici un efect negativ pentru sănătatea deputaţilor.

Am unica întrebare pentru toţi deputaţii: – Domnilor deputaţi unde vă este ruşinea?

Nu a-ţi avut-o şi nu o ve-ţi avea. Cum aşa să vă permiteţi să vă odihniţi în momentul cînd ţara cu adevărat are nevoi de leguitori şi de legi sănătoase? Cum vă permiteţi să vă odihniţi atunci cînd poporul fuge din ţară? Cum vă simţiţi odihninduvă undeva pe plajele din Turcia în momentul cînd şcolile se închid, cînd ţăranii plîng de jale tăind vacile fiindcă nu au cu ce le hrăni, nu avem director la SIS şi multe alte probleme care necesită o soluţionare cît mai urgentă.

Este o fabulă de a lui Donici pe care o ştiţi destul de bine. Greierul şi Furnica. Ţineţi minte?

Greierul în desfătare,

Trecând vara cu cântare,

Deodată se trezește

Că afară viscolește,

Iar el de mâncat nu are.

La vecina sa furnică

Alergând, cu lacrimi pică

Și se roagă să-i ajute,

Cu hrană să-l împrumute,

Ca de foame să nu moară,

Numai pân’ la primăvară.

Furnica l-au ascultat,

Dar așa l-au întrebat:

— Vara, când eu adunam,

Tu ce făcei?

— Eu cântam

În petrecere cu toți.

— Ai cântat? Îmi pare bine.

Acum joacă, dacă poți,

Iar la vară fă ca mine.

A-ţi cîntat o vară întreagă, v-aţi distrat de-a binelea dînd uitării poporul care v-a încredinţat soarta lor. Apoi cum credeţi ce vor face ei la următoarele alegeri? Sunt convins că o bună parte din cei pe care i-aţi minţit cu atîta neruşinare nu vă vor mai oferi concedii atît de îndelungate. Nu a-ţi meritat un asemenea concediu….


Mai multe de la Veaceslav Burlac


Comentarii


user profile image
pavel
10.08.2014, 10:04

MINUNATĂ ADRESARE DEPUTAŢILOR MOLDOVENI. DAR NU CRED SĂ AIBĂ REMUŞCĂRI . EI S-AU ÎNRĂDĂCINAT AN SEDIUL STATULUI ŞI HABAR CUM TRĂIEŞTE POPORUL . ÎN ACEASTĂ PRIVINŢĂ , DE A LE TĂIA GUSTUL TUTUROR , DORITORI DE A VENI ÎN PARLAMENT SĂ-ŞI REZOLVE CHESTIILE PERSONALE ŞI LA ACESTA ÎNCĂ PRIMIND SALARII BUNE ŞI CONCEDIALE EXAGERATE, E NECESAR DE A FI SCHIMBAT ARTICOLUL 67 DIN CJNSTITUŢIA RM. SESIUNILE DE PRIMĂVARĂ - TOAMNĂ ALE PARLAMENTULUI SĂ AIBĂ TERMENI DE 10-15 ZILE LUCRĂTOARE ŞI NU MAI MULT. ACESTE ZILE SĂ LE FIE ACHITATE CA LA CONCELIERI . FIECARE DEPUTAT SĂ FIE ANGAJAT ÎN CÎMPUL MUNCII , CA SĂ TRĂIASCĂ CU VIAŢA POPORULUI. LEGILE SĂ FIE ELABORATE DE MINISTERELE RESPECTIVE , DAR DEPUTAŢII NUMAI SĂ LE ADOPTE LA ACESTE SESIUNI DE 10 SAU 15 ZILE. ATUNCI SĂ VEDEM CÎŢI DORITORI VOR FI ÎN SLUJBA POPORULUI. NU EXISTĂ PROFESIE - DEPUTAT ŞI DEACEA NICI PENSIA NU PAOTE FI LA NIVEL DE DEPUTAT. VIN PUŞTANI ÎN PARLAMENT ŞI ÎŞI PETREC ANII HUZURIND DE BINE PÎNĂ LA PENSIE . NU BĂIEŢ !, - POFTA ACEASTĂ TREBUE S-O TĂIEM ODATĂ ŞI PENTRU TOTDEAUNA. SPER CĂ M-AŢI ÎNŢELES CORECT. SĂ NE AJUTE DOMNUL SĂ FACEM ORDINE IN CASA NOASTRĂ.