30 декабря 2013 г., 13:23

Fără de horoscop în 2014

Nici n-am intrat bine deja în Noul An că deja au început mizele pentru 2014: cine cu cine va face coaliţie sau care partid se va vinde mai bine. Cîteodată aşa mi se creează impresia că oamenii, îndeosebi politicienii noştri cînd nu mai au despre ce vorbi sau mai bine zis, au epuizat toate subiectele de interes naţional, încep să toarne cu aberaţii.

Da, da, mă refer la ultimele ,,noutăţi bombă", cine şi cu cine se cuplează în anul viitor, ba Plahotniuc cu Voronin, ori Filat cu Voronin, sau Ghimpu cu Voronin, mai vechi, iarăşi un trio, şi fără de Voronin.
Parcă ai citi titlu unui articol din acelea în care moldovenii tare uşor se aventurează să le citească : ,,Vezi cu ce zodie te vei cupla în anul 2014" sau ,,Vezi cum îţi va fi sexul în funcţie de zodie pentru anul 2014".
Fuuuu, da, articolaşe din astea, din care îţi pare rău că le-ai citit titlu.

Şi mai trist e că mai puţin se vorbeşte şi se citeşte despre problemele cu adevărat stringente, cum ar fi bucăţicea ceea de pămînt a statului nostru integru şi suveran care se află pe malul stîng al Nistrului. Despre acei oameni care ne sunt părinţi, fraţi, prieteni, care au aceeaşi limbă, tradiţii, religie, patrie şi au avut nenorocul să fie asupriţi de nişte venetici. Despre acei oameni care trăiesc cu frica-n sîn, fiind ameninţaţi, şantajaţi, obligaţi să vorbească o altă limbă, să recunoască o altă ţară. Să vorbim despre agenţii economici moldoveni din zona liniei administrative care au fost arestaţi, despre directorii si profesorii scolilor de grafie latină agresaţi şi ameninţaţi, despre restricţiile impuse poliţiei moldoveneşti din Bender şi multe altele.

Am lăsat tot în capul autorităţilor şi să se descurce cum pot. Pe noi ne interesează doar rezultatul. Atîta timp cît nu ne vizează direct nu e treaba noastră. Iată aici e greşită abordarea. Prin simpla noastră indiferenţă recunoaştem o ţară ruptă din statul nostru integru şi independent. Bucăţică cu bucăţică şi statul moldovenesc a disparut, că cetăţenii lui sunt nişte laşi egoişti. Mai interesant de citit Horoscopul despre relaţiile în cuplu.

Sau să vorbim despre ceva mai pozitiv, de exemplu cum a venit premierul Leancă de la Bucureşti cu un cadou de 20 de milioane de euro pentru poporul moldovenesc sau cum ar fi o frumoasă relaţie de prietenie între două state vecine.
Şi despre momentele înduioşătoare în care familii cu copiii mai trişti ca noi au simţit pentru prima dată ce înseamnă fericire şi toate astea în contextul sărbătorilor de iarnă.

Să începem Noul An cu dreptul şi să ne definim priorităţile prin a preţui corect timpul nostru!


Комментарии

Нет коментариев


2 mb
This page was created in 0.0855 seconds