23 июля 2012 г., 10:47

Altercatii stupide, ambitii nationaliste, spectacol de prost gust, bussines romanesc

Sincer, sunt plictisit deja de prostiile si timpeniile promovate de organizatiile extremiste pro-romane si de lipsa de lucididate a unor organizatii pseudo patriotice moldoveniste care raspund provocarilor.

Priveam cu stupoare alteractiile de la Cahul si ma intrebam daca avem oare ratiunea necesara de a intelege niste lucruri elementare. Daca continuam in aceeasi maniera ajungem sa ne transformam intr-o zona de conflict pe termen nelimitat.


1. De ce a fost ales Cahulul ?


Sudul Moldovei populat in mare parte de vorbitori de limba rusa, gagauzi, bulgari, moldoveni, oameni care privesc altfel lucrurile cu privire la ideea unionista pro-romana si integrarea noastra in UE.


In fine, cine are nevoie de acest spectacol. Oameni care isi doresc in mod intentionat sa ne bata cap in cap cu autoritatile de la Moscova. Grupuri de interes care doresc instabilitatea in R. Moldova – un conflict interetnic care va duce la scindarea societatii. Oamenie care nu-si doresc integrarea R. Moldova in UE. Cine are nevoie de noi, saraci, corupti si in plus cu o problema etnica. Europenii au deja experienta tarilor balcanice care s-au razboit iar astazi nu-si gasec un loc in familia europeana. Drept exemplu ar fi Croatia si Serbia.


2. De multe ori am pus la indoiala ca nationalistii romani, unionistii sunt finantati doar de Bucuresti. Eu nu exclud posibilitatea ca acesti indivizi sa fie sustinuti si de alte forte din Est sau Vest ,care isi doresc sa ne mentina intr-o situatie de conflict. Intr-o zona cu o problema nerezolvata, asa cum ar fi problema Transnistreana.


Este o tema insa pe care o voi aborda in alte articole.


3. Bucurestiul bate din palme si zimbeste sub mustati cind vede asemenea spectacole. Sunt oameni care au interes financiar si politic in R. Moldova. Sunt oameni care doresc dinadins sa obtina statutul de negociator din numele R. Moldova, sa fie un garant al stabilitatii in zona .


Pentru ca in primul rind este vorba de bani europeni care pot fi virati la Bucuresti pentru tot felul de proiecte si nu in ultimul rind pentru ca bussinesmanii din Romania ar putea sa-si impuna interesele.


Astazi, mai multe compania din Romania cistiga tender dupa tender pentru prestari de servicii sau achizitii publice in R. Moldova.


4. Nationalismul pro-roman este o afacere de succes pentru autoritatile de la Bucuresti, ar fi o prostie sa ne sustina cu adevarat sa ne integram in UE. Asta ar insemna sa scape de sub degete sume fabuloase pe tot felul de proiecte.


Toate aceste spectacole unioniste au o finalitate economica si politica in mod indiscutabil.


Acele 100 de mln de euro promise de Basescu le vom vedea atunci cind companiile din Romania vor mai cistiga tenderuri de achizite de sute de milioane de euro.


Schema e simpla – Ne invata ca suntem romani, ne dau carti, ne invata istorie, ne dau burse pentru studenti pe la Petrosani, Bacau sau Galati, dupa care ne manipuleaza ,ne determina sa votam cu cei care poarta drapele si chiloti tricolori. Dupa care urmeaza spectacol, tenderuri pe blat cistigate de romani care ne fac drumuri in capitala (interesant ca drumurile din Romania au fost facute in mare parte de austrieci, germani, unguri si olandezi), banci si alte complexe profitabile procurate la licitatii cu reducere.


Asadar, lozinca “noi suntem romani” ar trebui rectificata !! Noi ne vindem romanilor pe nimic.





Ещё от автора Nicolai Pascaru


Комментарии

Нет коментариев


4 mb
This page was created in 0.0608 seconds