8 сентября 2013 г., 23:23

Andrei Pântea se apără de Veaceslav Ceban, vice-ministru al MAI sau îl atacă…?


Cu vreo câteva zile în urmă am plasat un articol la tema războiului dintre prim-adjunctul Procurorului General, Andrei Pântea şi miniştrii Afacerilor Interne şi cel a Justiţiei. Cum se spune, parcă am privit în apă şi asta din motivul că răzbuiul se răspîndeşte şi asupra altotra. Exact la o zi în presă a apărut încă un material destul de impunător după importanţă şi după impas. Mă refer la materialul ce ţine de acuzaţiile în adresa vice-ministrului Afacerilor Interne Veaceslav Ceban

Conform informaţiei divulgate de acest portal, vice-ministrul Veaceslav Ceban, aflându-se în funcţia de şef al Departamentului Instituţiilor Penetenciare, a folosit influienţa pentru a instaura în fotolii oameni apropiaţi şi a instaurat o dominaţie totală în această instituţie subordonată Ministerului Justiţiei, adică lui Oleg Efrim, cu care acesta este şi cumătru… Nimic deosebit la acest capitol – Moldova ţara cumătrilor. Aşa dar, lista întreagă a celor afiliaţi lui Veaceslav Ceban o găsiţi detaliat şi integral aici. Această informaţie a fost furnizată de un grup de 124 de veterani din cadrul MAI-lui şi Ministerului Justiţiei. Printr-o scrisoare, aceşti veterani ai frontului nevăzut, s-au adresat Procurorului General cu dezvăluiri în adresa lui Ceban. Evident că această “bombă” informaţională până la urmă a avut un alt scop, după părerea mea. Obiectivul principal, mai degrabă a fost nu defaimarea unui vice de-a lui Dorin Recean şi cumătru, conform aceleiaşi surse cu mai mulţi demnitari din acest stat cum ar fi şeful Comisiei Elşectorale Centrale Iurie Cecan, a vice-preşedintelui Parlamentului dnei Polihovici şi evident a ministrului Justiţiei Oleg Efrim, ci apărarea sau protejarea de la insinuări a lui Andrei Pântea. Şi aici citim citat din articol: – ”Ultimul caz, însă, a depăşit toate limitele. Viceministrul de interne a generat un scandal teatralizat pentru a şantaja prim-adjunctul Procurorului General, Andei Pîntea, să înceteze urmărirea cumătrului lui Ceban, Efrim Oleg, căruia procuratura i-a deschis trei dosare. Beneficiind de relaţiile din penitenciare şi din lumea interlopă, Ceban Veaceslav a înscenat o istorie de mită de două milioane de lei pe care a mediatizat-o cu ajutorul reţelei sale de angajaţi corupţi din Departamentul Instituţiilor Penitenciare.

Din cîte observăm, „detonatorul” apariţiei acestei scrisori pe masa Procurorului General a slujit anume acuzaţiile aduse în adresa lui Pântea, prim-adjunct a şefului Procuraturii Generale, de către un grup al rudelor colaboratorilor DIP-lui. Şi în cazul cu Ceban, deasemenea un grup de petiţionari a scris şi semnat o scrisoare scrisoare. Ultimii au preluat destul de util experienţa „colegilor” de la DIP -  scrisoare Procurorului General şi lasă-i să se lămurească. După cum afirmă aceşti petiţionari, acuzaţiile aduse în adresa lui Pântea, au depăşit toate limitele. Eu şi în articolul precedent la această temă, am afirmat că tactica lui Pântea este una de atac şi nicdecum nu de apărare. El sau mai bine zis cei din anturajul lui, cu siguranţă vor căuta ţapul ispăşitor în situaţia în care se află o persoană cheie din cadrul Procuraturii Generale… şi cu siguranţă va folosi orice formă de manipulare, pentru a da vina pe alţii că el s-a pricopsit cu avere, folosind funcţia de vice-procuror general. Miza lui în acest caz este că dl Procuror General, va fi dus în eroare de sentimetele de solidaritate colegială cu Pântea, va crede în faptul că adjunctul său este „jertfă” a sistemului „banditesc” şi „mafiot” din DIP-ul lui Ceban şia lui Efrim, lăsându-l în voie să-şi continuie activitatea „prodigioasă” şi „făuritoare” în cadrul PG-lui.

P.S. Sunt convins că până la urmă justiţia va prevala asupra sentimentelor persoanelor cu răspundere din cadrul Procuraturii Generale, Ministerului Justiţiei şi a celui al Afacerilor Interne şi-i vor pedepsi conform legii pe cei ce au încălcat-o, au folosit influienţa în promovarea intereselor personale, contrar prevederilor legii.

Ещё от автора Veaceslav Burlac


Комментарии

Нет коментариев