28 мая 2013 г., 13:10

La cheremul cui totuși e justiția în această țară sau cine este responsabil de faptul că Registru este delapidat de 7,8 mln.$...?



Pe site-il OMG.MD astăzi a fost postat un articol destul de interesant: - Ghimpu: Dorin Recean a fost răsplătit de Filat cu funcţia de ministru de Interne pentru schema aplicată la ÎS Registru. Întrebarea este destul de serioasă. Mai ales că statul a fost furat de o sumă impunătoare de bani. Funcționarii de rang înalt folosindu-se de funcții fură această țară. Faptele prezentate de liderul PL, ne demonstrează că ÎS Registru a fost obligată de Curtea de Apel să achite companiei 7,8 mln.$, cu ”ajutorul a doi funcționari, mai precis a dlui Dorin Recean la acea vreme viceministrul Tehnologiei Informaţiei și a dlui Iurie Leancă, prim-ministru desemnat.

Așa și nu prea înțeleg pe ce s-au bazat acești doi funcționari atunci cînd unul a semnat decizia prin care a permis soluţionarea litigiului în instanţele naţionale, iar altul a legalizat-o. Mai mult ca atît, Republca Moldova are câştig de cauză în două instanţe pe acest caz – în SUA şi Paris. Dacă nu se permitea ca acest caz să fie soluționat în instanțele de judecată naționale, atunci "Intercomsoft LtD" nu mai avea alte posibilități legale de a soluționa litigiul. Înseamnă că pînă la urmă problema a fost soluționată la indicația cuiva. A cui e mîna în acest caz? Cine dă oare indicații persoanelor cu răspundere desemnate de PLDM? În același moment evident apare întrebarea că și JISTIȚIA este la cheremul cuiva, dacă lanțul și scenariul de sustragere a milioanelor din conturile întreprinderilor de stat a fost dus la bun sfîrșit? Cu toții am auzit cum se dau indicații prin telefon cine și ce trebuie să facă, cui să i se blocheze conturile, cine să primească raslabon și multe alte scamatorii politice? ”ȘEFUL” este la înălțime și ține totul sub control. Chiar și deciziile judecătorești. Aceiași schemă ca și în cazul ”recompensării” de peste 6 mln. lei achitate lui Sandulache de către alt ministru PLDM, Veaceslav Negruța. Și atunci instanța de judecată aprobă o decizie ce prejudiciază statul și acuma. Întrebarea logică: - La cheremul cui totuși e justiția în această țară?

Astăzi Vlad Filat a ținut o PREDICĂ cu tema „Spre consolidarea societăţii bazată pe cunoaştere” în incinta Academiei de Științe. Academicieni și oameni de știință au asistat la ora de lectură a ex-premierului. Nu cred că multă lume de acolo a înțeles mesajul lui Vlad Filat, nemaivorbind de alți oameni care sunt prea departe de discursuri academice. Unii din ei chiar și dormeau ascultînd cum Vlad Filat vrea să consolideze societatea ce se bazează pe cunoștere. Pentru mine ca cetățean de rînd mă interesează din ce cauză eu nu cunosc cauzele delapidării statului de milioane de lei și cine este responsabil de faptul că Registru este delapidat de 7,8 mln.$...?

Ещё от автора Veaceslav Burlac


Комментарии

Нет коментариев