17 мая 2013 г., 23:10

Cei care ieri au băut șampanie prea devreme au inceput să bea. Cei care se consideră învingători foarte curînd vor deveni învinși…



Cei care astăzi beau șampanie prea devreme au început să bea. Cei care se consideră învingători foarte curînd vor deveni învinși… Mi se pare c-am acestea au fost declarațiile lui Filat în dimineața zile de 6 aprilie 2009 adresate lui Vladimir Voronin. Acele ”preziceri” a lui Filat s-au împlinit îîntr-o măsură sau alta. Ele au devenit într-un fel sau altul o realitate, dar cu regret Filat nu sesizează că și el mai bea șampanie cu ocazie sau fără… Cei care ieri au băut șampanie prea devreme au inceput să bea. Cei care se consideră învingători foarte curînd vor deveni învinși… Ieri Prim-ministrul în exercițiu a demis reprezentanții PL-lui din Guvernul, mă refer la vice-premierul Moldovanu, ministrul Transporturilor Șalaru și directorul Agenției Moldsilva Ciobanu. Care este cauza că Leancă a luat aceste decizii, iar Timofti le-a promulgat, știind destul de bine că pe acest subiect peste o zi se va expune Curtea Constituțională? Au făcut-o cu bunăștiință sau intenționat au mers la agravarea situației și așa tensionate?Astăzi CC va examina sesizărea unui grup de deputați privind Controlul constituționalității prevederilor Legii nr. 110 pentru modificarea articolului 27′ al Legii nr. 64-XII din 31 mai 1990 cu privire la Guvern. (privind atribuțiile Prim-ministrului interimar). Ce se va întîmpla oare dacă Înalta Curte va declara neconstituțională adoptarea modificărilor privin atribuțiile Prim-ministrului interimar de către PLDM susținută de opoziție?

Această lege pentru mine este foarte stranie. Care este atunci diferența dintre un Prim-ministru desemnat și ales în mod legal și unul interimar dacă celui din urmă i se permite să aibă atribuțiile și împuternicirile unui șef de executiv al unei majorități parlamentare votat de Parlament. Graba cu care PLDM-ul încearcă să-și implimenteze planul ar trebui să pună în gardă nu numai instituțiile europe dar și cetățenii acestei țări. De fapt noi am văzut reacția autorităților partenerilor noștri europeni, care s-au arătat îngrijorați de faptul că PLDM, un partid pro-european a votat legi antieuropene. Ultimele declarații a lui Stefan Fule ar trebui să-l oprească pe Filat de la decizii pripite și negîndite, dar din cîte vedem Filat nu are nici logică, nici strategie. Merge pe emoții negative și asta îl va distruge ca politician…

Pe data de 20 mai Curtea Constituțională va examina sesizarea deputatului în Parlament dl Serghei Sîrbu privind controlul constituţionalităţii hotărârilor Parlamentului nr.103 din 3 mai 2013, nr.104 din 3 mai 2013, nr.98 din 25 aprilie 2013.

Pe data de 21 mai va fi examinată sesizarea unui grup de deputați privind verificarea Constituţionalităţii art. 3 al Hotărârii Parlamentului Nr. 96 din 25 aprilie 2013, privind revocarea Preşedintelui Parlamentului şi a Legii nr. 101 din 26 aprilie 2013, pentru completarea art. 14 din Regulamentul Parlamentului, adoptat prin Legea Nr. 797-XIII din 2 aprilie 1996.

Pe data de 23 mai Înalta Curte va examina sesizarea deputatului în Parlament dl Serghei Sîrbu privind controlul constituționalității art. I pct.6, art. III și IV din Legea nr. 91 din 26 aprilie 2012 pentru modificarea și completarea unor acte legislative.

Să nu uităm că pe 18-19 mai Comisarul European Ștefan Fule, va avea discuții cred că destul de ”prietenești” cu cei ce se declară pro-europeni, democrați, cu principii și valori…

Trăim și vedem…

P.S. Aseară la emisiunea Cabinetul din umbră la Jurnal TV, Președintele PLDM, Vlad Filat a recunoscut, că scuzele adresate lui Plahotniuc au fost o condiție ca PD să-l voteze în calitate de premier. După aceste ”dezvăluiri” ce trebuie să facă cetățenii Republicii Moldova? Să plângem și să-l consolăm pe Filat că este slab de caracter sau să râdem de faptul cît de mult poate un politician să se înjosească numai pentru a se menține în fotoliu…?


Ещё от автора Veaceslav Burlac


Комментарии

Нет коментариев