7 мая 2013 г., 7:29

Filat și-a batut joc de angajații Monitorului Oficial în Sîmbăta Paștelui…

Sîmbăta, printre angajații Monitorului Oficial, era nu numai forfota, dar și supărare mare, deoarece au fost scoși la lucru fără ca să primească vre-o explicație. În loc să stea acasă ca să se pregătească pentru Paste, angajații Monitorului Oficial trebuiau să scoată o ediție speciala, de maxima urgenta. Angajații respectivi au însa si ei televizoare acasă, acces la internet și au văzut la știri cu o seara înainte disperarea și urgența cu care s-au adoptat în Parlament deciziile care tot în acea seara au fost deja catalogate de liderii UE ca fiind antidemocratice și anti europene. Oficialii europeni începînd cu dl Buquicchio  Președintele Comisiei de la Veneția și terminînd cu Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland au avut reacții dure în adresa Republicii Moldova, la capitolul modificarea Constituției și aprobarea legilor ce contravin normelor europene. Era ușor de înțeles că “urgența” era ordinul pe care Filat îl dăduse șefului de la Monitorul Oficial, un bătrîn PLDM-ist foarte devotat, care era gata să țină Monitorul deschis și în noaptea Învierii, dacă șefu o cerea.

După 6 ore de așteptare, angajații Monitorului Oficial au aflat că și-au stricat sîmbăta degeaba, pentru ca Președintele Timofti a amînat promulgarea hotărîrilor controversate. Mai pe înțelesul tuturor, după reacțiile critice ale liderilor europeni, dar și după telefonul primit de Timofti de la comisarul pentru extindere a UE, Ștefan Fule, care i-a recomandat să nu se grăbească cu promulgarea acelor decizii antidemocratice, Președintele a hotărît să nu se mai supună orbește dorințelor lui Filat și să ia o pauza de gîndire.

După Fisc, Vama, iată ca și Monitorul Oficial e la cheremul șefului. Cu siguranța Filat nu a chemat la munca angajații Monitorului Oficial atunci cînd trebuia publicată decizia CC prin care se stabilea că un premier demis pentru acte de corupție, nu mai poate fi desemnat pentru această funcție. În situația de după 3 mai era altă grabă și altă necesitate. Interese diferite. Standarde duble…

Ещё от автора Veaceslav Burlac


Комментарии

Нет коментариев