9 апреля 2013 г., 20:44

Dacă Margaret Thatcher avea sloganul – Nu contează ce fac cei din jurul meu, important ca ei să nu fie mediatizați mai mult ca mine!, atunci vă asigur că Marea Britanie era să fie în situația Republicii Moldova.

Știri interesante și mai puțin invadează în fiecare zi portarule de știri din țara noastră. Diferite după mesaj, persoane diferite interesante și mai puțin. Astăzi am încercat să postez pe pagina mea de pe o rețea de socializare cele evenimente care după părerea mea sunt demne de atras atenția.

… De dimineață o știre de pe site-ul jurnal.md a postat o știre care m-a indignat și anume: ”Oleg Sîrghi s-a proclamat campion al Europei la haltere…”. Evident că un așa titlu a știrii chiar nu poate fi acceptat. Am plasat un comentariu: – ”Cu părere de rău aș dori să constat un lucru cred că urît care și-a permis portalul jurnal.md. Aceștia sau din dorința de a face o știre bombă sau nu pot intui din ce cauză au postat un articol – Oleg Sîrghi s-a proclamat campion al Europei la haltere… Am dorința să reproșez autorului acestui articol că Oleg Sîrghi nu s-a proclamat, el nu s-a urcat pe tron și a declarat la toată Europa că eu voi fi cel mai bun. În Republica Moldova alții se proclamă pe care nu aveți ”darul” de ai identifica. Oleg Sîrgi a luptat și a învins în competiții sportive. Datorită abilităților sale profesionale Oleg Sîrghi a devenit CAMPION EUROPEAN…” Peste cîteva ore același portal a ”reparat” gafa și a schimbat titlul articolului – ”Oleg Sîrghi, campion al Europei la haltere…” Îmbucurător fapt fiindcă au acceptat critica și au luat măsuri pentru corectare.

… Altă știre deja de pe adevărul.ro nu a putut să nu-mi atragă atenția. ”Zece ani de la moartea lui Nicolae Sulac. „Poporul care îl iubea nespus nu vine la mormântul tatălui meu”, spune Doina Sulac. Ce pot comenta: – Prea ușor și la timp scurt de la trecere în neființă, acest popor uită adevăratele valori naționale, punînd în prim plan ”personalități” care vor fi uitate imediat ce vor părăsi posturile de conducere.

De pe site-ul politik.md aș remarca știrea: – Balițchi: Nu am depistat încălcări, dar suntem gata să pornim o investigație internă. Ce pot să zic la acest capitol. Evident că nimeni nu are să zică sau nu are să recunoască că a făcut o gafă, dar cu siguranță dacă va fi nevoie pentru a se ”spăla” de responsabilitate vor găsi o ”mioară” pentru sacrificare.

De pe portalul de știri unimedia.info am selectat știrea – Ghimpu o exclude pe Maia Sandu din viitorul Guvern… Aici chiar le socot stranii declarațiile lui Mihai Ghimpu. Atunci cînd a fost numită dna Sandu în funcție nu a simțit ”izul” comunismului? Din ce cauză a găsit anume motivul acesta pentru neacceptarea dei la funcția de ministru. Consider că sunt mult mai multe motive pentru neacceptarea ministrului educației…

Dar iată că postarea de pe tv7.md, ”Filat in fruntea unui clasament: Este cel mai mediatizat politician după demiterea Guvernului” chiar nu m-a lăsat indiferent. În timp de o lună a avut 1500 de mediatizări. Consider că destul de mult în comparație cu alte personalități politice. Consider că anume mediatizarea și popularitatea în societate este motivul adevărat pentru care Filat vrea cu atîta insistență funcția de premier, iar debarcarea din funcție ar înseamna ieșirea din fata reflectoarelor, a camerelor de luat vederi și evident pierderea contactului cu presa. PR este specific actualului prim-ministru. Noi în nenumărate rînduri am văzut că Vlad Filat încearcă să copie manierele liderului de la Kremlin. În Rusia, anume activitatea lui Putin este cea mai mediatizată de toate posturile media. ”Libertatea cuvîntului” în Federația Rusă are specificul ei și este subordonată puterii. Făcînd o analogie pot să remarc situația că presa afiliată puterii încearcă prin diferite metode să arate că ex-prim-ministrul este în top peste tot inclusiv și la capitolul mediatizare. Aș putea intui că cineva s-a supărat că în cadrul evenimentului 10 pentru Moldova primul loc i s-a oferit lui Vladimir Voronin. Cu toți știm că la vremea lui și el era cel mai ”mediatizat”. În cadrul galei 10 pentru Moldova Vlad Filat a fost poziționat de cei intervievați pe locul doi. Înseamnă că cei ce au realizat clasamentul ”Top cei mai mediatizaţi lideri politici în spaţiu online” încearcă să contrapună clasamentul lor celui realizat de IMAS…

Regretata Margaret Thatcher, ex-prim-ministru al Marii Britaniei zicea: – Nu contează cît vorbesc miniștrii mei, important este ca ei să facă ceea ce le spun eu!. Ex-prim-ministrul Vlad Filat are alt slogan și anume – Nu contează ce fac cei din jurul meu, important ca ei să nu fie mediatizați mai mult ca mine! Eu de pildă văd o diferență între logica de gîndire a unui ex-premier și a altuia. Pe timpul cînd Margaret Thatcher era prim-ministru, Marea Britanie a ieșit din ”ceață” și a avut o creștere economică considerabilă. A efectuat reforme și a muncit pentru țara ei mai mult de un deceniu în calitate de Prim-ministru. Nu cred că ea aștepta ca cineva să-i facă PR ieftin. În Republica Moldova situația este diametral opusă. Situația economică e la pămînt, iar prim-ministrul e în top.

Moldova țara minunilor…

Ещё от автора Veaceslav Burlac


Комментарии

Нет коментариев