8 апреля 2013 г., 9:04

10 pentru Moldova s-a transformat în 7 pentru Publika…

În premieră pentru Republica Moldova a fost organizată o asemenea gală la o scară largă. Au mai fost tentative, dar să recunoaștem că palide la acest capitol. Această gala a laureaților de fapt a fost materializarea prin intermediul unor premii a stării de lucruri ce se petrec în societatea noastră. Nu putem să zicem că au pășit cu stîngul fiindcă, primul pas tot timpul a fost c-am dificil. Consider că trebuie revăzută metodologia de desemnare a cîștigătorilor, fiindcă sunt unele lucruri cu care nu sunt de acord cea mai mare parte a societății. Iar această gală trebuie să fie un sondaj elocvent.

Eu categoric nu sunt de acord cu desemnarea Sofiei Rotaru cîștigătoare a trofeului la categoria muzică uşoară. Cine poate să-mi zică care sunt meritele acestei interprete pentru cultura națională cel puțin în ultima perioadă? Cîte concerte a organizat în Moldova? Cîte acte de caritate a făcut pentru acest popor…? La momentul dat avem o pleiadă de interpreți naționali, care duc faima țării noastre departe de hotarele ei. Cine în Europa nu o cunoaște formația Zdob și Zdub cu Roman Iagupov, sau pe Dan Balan, cine nu cunoaște interpreta Nelly Ciobanu, sau Nătălița Barbu sau alți tineri interpreți talentați ce cu adevărat merită să fie laureat al acestei găli 10 pentru Moldova.

A doua gafă… desemnarea lui Nicolae Juravschi categoria sportivi – este desemnat numai pentru faptul că este Președinte CNO, sau pentru faptul că fiica acestuia a plecat la Londra ca voluntar, sau că sportivii moldoveni fug din țară sau pentru ce merite? De ce a nu a fost desemnat Dan Olaru, tînărul de 15 ani care a pus pe jar întreaga țară la Jocurile Olimpice de la Londra sau alți tineri sportivi ce merită susținerea și aprecierea din partea statului…

Și ultima… Desemnarea lui Oleg Voronin categoria om de afaceri este și mai bizară. Dacă nu era să fie el feciorul lui Vladimir Voronin consider că nu mai ajungea să fie afacerist… De ce nu businessmenii Anatol Stati, Nicolae Ciornîi, Vasile Chirtoacă etc… care cu adevărat au făcut afacerile prin propria experiență și tupeu. Indiferent de situația politică în țară și cine se află la guvernare afacerile lor avînd un menagement calitativ au și succese în activitate. Nu cred că desemnarea unor persoane dubioase poate face credibilă imparțialitatea juriului sau a evaluatorilor.

Iar faptul că Vladimir Voronin a fost desemnat politicianul anului nu este nimic ieșit din comun. De peste 20 de ani în politica activă. 8 ani persoana cea mai influentă în Republica Moldova. De aproape 4 ani în opoziție radicală iar popularitatea lui nu că scade ci mai degrabă crește pe fundalul incompetenței actualilor guvernanți. Și încă ceva, a avut și posibilitatea să deie dovadă de istețe politică. L-a folosit pe Filat ca să-l demită pe Plahotniuc, și a întrat în cîrdășie cu Lupu ca să-l demită pe Filat. Iată pentru ce merite Vladimir Voronin este primul politician. Consider că și în sondaje el de facto are poziția superioară, numai că nu el le plătește și de aceia nu poate să fie primul. Cum spunea Churchill, prim-ministrul Marii Britanii: – Eu am încredere doar în acele sondaje, pe care le falsific singur… !

P.S. Desemnarea acestor laureați după părerea mea pune o pată neagră pe toată gala cu totul că restul celor aleși chiar sunt demni de a fi numiți cei mai iubiți moldoveni în domeniile respective. Aplec capul și am tot respectul pentru membrii Detaşamentului Salvare-Deblocare nr. 1 de la Serviciul Situaţiilor Excepţionale, respect și stimă pentru analistul politic Oazu Nantoi, apreciere pentru ceea ce face pe parcursul a multor ani Lorena Bogza, o dragoste deosebită am pentru Zinaida Julea și restul laureaților cu excepția evident a celor 3 numiți mai sus. Dacă aș aprecia cu note cred că la momentul dat această ediție merită o notă de 7. Așa că stimată echipă Publika TV mai aveți unde crește … Baftă!

Ещё от автора Veaceslav Burlac


Комментарии

Нет коментариев


2 mb
This page was created in 0.0787 seconds