30 марта 2013 г., 0:44

Vlad Filat către Vlad Plahotniuc: - Iartă-mi prostia ce am făcut-o...

Chiar nu înțeleg nimic...!

Reprezentanții la tratativele de constituire a noii alianțe declară că totul merge bine, liderii zic că nu au de gînd să tolereze pînă la sfîrșit aceste tratative. Desemnarea candidatului la funcția de Procuror General și refuzul PLDM de a vota candidatura acestuia, numirea dlui Popa în funcția de Judecător la Curtea Constituțională, în așa mod Înalta Curte devine funcțională la insistența Președintelui țării, etc. Declarațiile lui Vlad Țurcanu, purtătorul de cuvînt a  Președintelui Nicolae Timofti căruia pe semne ia ajuns cuțitul la os și le-a înaintat un ultimatum ca pînă pe data de 5 aprilie să se decidă cu candidatul, finalizează ”opera”.

Ce a fost am văzut, ce va fi vom vedea, dar...

Un lucru destul de interesant ce se vehiculează prin presa noastră electronică este că, chipurile Vlad Filat în seara de 27 martie și-a cerut scuză de la Vlad Plahotniuc. Pentru ce și-a cerut scuză un Vlad de la alt Vlad? Motive avem mai multe. Așa dar, Vlad Plahotniuc a primit scuza cerută încă atunci cînd chipurile a fost numit de Vlad Filat ”cîcăcios”, alt motiv ar fi că Vlad Filat și-a recunoscut vina pentru că la inițiativa PLDM-lui a fost lichidată funcția de prim-vicepreședinte al Parlamentului , în așa mod Vlad Plahotniuc a fost demis din prezidiul forului legislativ de la Chișinău. Înseamnă că indiferent de faptul care a fost motivul scuzei, Vlad Filat recunoaște greșeala și cere iertare sau poate, Vlad Filat a postit o săptămînă și a decis să meargă la împărtășanie? Cum să mergi la preot, fără să ceri iertare de la cei în fața cărora ai greșit?

Nu cred că între liderii fostei Alianțe lucrurile sunt atît de limpezi și în ”culori roze” cum încearcă cineva să le propună societății. Partidul Liberal în nenumărate ori a declarat că nici într-un caz nu va susține candidatura ex-premierului la funcția de Prim-ministru. Partidul Democrat la acest capitol este mult mai rezervat. Să înțeleg că la momentul dat Vlad Filat mizează tocmai pe ”cîcăciosul” și ”păpușarul” de Vlad Plahotniuc? Ar fi posibilă situația în care Vlad Filat să fie numit în funcție fără susținerea PL? DA! Este vre-o posibilitate ca Vlad Filat să fie numit în rîvnita funcție fără sprijinul PD? NU! dacă nu luăm în calcul o posibilă votare din partea PCRM-lui, care din cîte vedem nu pre are dorința să mai voteze ceva cu vre-o componentă a fostei ALIANȚE. Acest fapt îl înțeleg toți și de aceea chiar și în rîndurile celor din PLDM au fost vociferate idei că denunțarea acordului a fost o greșeală. Chiar și Iurie Leancă admite că au fost admise unele greșeli, faptul ce demonstrează că și în partidul pe care îl conduce Domnia Sa Vlad Filat sunt persoane care nu sunt de acord cu ceea ce face președintele partidului. În așa context aș presupune că în partid sunt și persoane care nu-l doresc pe Vlad Filat în fruntea unui nou Guvern, cu toate că la începutul acestei luni Consiliul Național Politic a PLDM-lui a decis că unica candidatură este Vlad Filat...

-Dle Vlad Filat, mai ai să faci prostii? Numai nu te ascunde după lozinci mărețe: ”O fac pentru Moldova! O fac pentru integrarea europeană! O fac pentru viitorul acestui popor!” Nu mai sunt credibile nici lozincile, nici faptele...

P.S. Îmi este teamă că Jean Racine a avut dreptate: - Cine a greșit o dată, oricînd va fi în stare să săvîrșească fapta cea mai de neiertat..!

Ещё от автора Veaceslav Burlac


Комментарии

Нет коментариев


4 mb
This page was created in 0.0486 seconds