28 марта 2013 г., 14:13

Din ce cauză crede Mihai Ghimpu că Vitalie Marinuță ar accepta funcția de Ministru al Apărării din partea Partidului Liberal...?

Eram sigur de faptul că ”conflictul armat” dintre Mihai Ghimpu și Vitalie Marinuță va avea o continuitate. Am mai scris despre faptul cum Mihai Ghimpu a decis demisia Ministrului Apărării în holul unui hotel și evident drept comentariu am plasat și un articol vis-a-vis de faptul cine va fi de folos în următoarea guvernare Ghimpu sau Marinuță?. Astăzi acest conflict are o cintinuitate. Pe site-ul UNIMEDIA:INFO a fost plasată informația potrivit căreia Mihai Ghimpu a dat explicații din ce cauză nu-l va mai înainta la funcția de Ministru al Apărării pe Vitalie Marinuță... Potrivit site-lui dat Vitalie Marinuța nu va mai face parte din viitorul Guvern nu pentru că ar fi încălcat legislația, dar pentru că așa a decis Mihai Ghimpu și Partidul Liberal. reiese că în declarațiile anterioare Mihai Ghimpu nu a fost sincer și a legat demisia lui Marinuță cu scandalul vînzării de armamente. Am aflat din presă că Procuratura Generală nu a depistat încălcare a legii din partea Ministerului Apărării și mai mult ca atît acțiunile ministrului Apărării nu pot în nici un caz să cadă sub incidența Codului de Procedură Penală. Un motiv inventat de Mihai Ghimpu, defel credibil dacă analizăm toate cele întîmplate. Declarațiile de azi a lui Ghimpu mai degrabă arată respingerea personală față de actualul ministru al Apărării. Conflict personal între liderul partidului cu o persoană desemnată de acest partid la o funcție de răspundere și aflîndu-se în această funcție a dat dovadă de profesionalism și devotament față de Patrie, cred că în defavoarea intereselor de partid. Acesta a fost cred că și adevărata cauză a dizgrației lui ministrului Marinuță în fața lui Ghimpu.

Eu aș dori în acest context să mai fac o referință la un eveniment legat de acest subiect. Cu două zile în urmă pe același portalul de știri unimedia.info a fost plasat un sondaj-dezbatere Chimpu VS Marinuță. Subiectul sondajului este următorul: Opțiune 1: Marinuță s-a compromis și susțin poziția lui Mihai Ghimpu. Marinuţa s-a compromis. El este „un ministru pătat”. Scandalului legat de vînzarea de armament în Armenia a avut o rezonanţă largă în societate și în afara țării. Autoritățile din Moldova au calificat această acțiune drept una incorectă și regretabilă. Opțiune 2: Marinuță este un ministru bun iar Mihai Ghimpu nu are dreptate. Marinuţa este unul dintre cei mai buni miniștri. El nu trebuie să fie țap ispășitor. Dosarul privind vânzarea armamentului a fost clasat, din motivul lipsei componenței de infracţiune. Niciun prejudiciu nu a fost adus Republicii Moldova.

La momentul dat pentru OPȚIUNEA 1 au votat 16 persoane, pentru OPȚIUNEA 2 137. Decalajul este ENORM, dacă să luăm în considerație că Mihai Ghimpu este un lider de partid parlamentar, fost Președinte-interimar al Republicii Moldova, Președinte al Parlamentului și nu în ultimul rînd un politician vechi pe arena politică din Republica Moldova în comparație cu un simplu ministru care este în această funcție de ceva mai mult de 3 ani. Eu aș intui că cineva are să încerce să motiveze eșecul și înfrîngerea pe care a suferit-o Mihai Ghimpu în confruntare cu Vitalie Marinuță cu faptul că portalul unimedia este vizitat preponderent de tineri activi, iar susținătorii lui Ghimpu au alte surse de informare. Aș încerca șă propun ca exact acest sondaj să fie plasat pe site-ul Partidului Liberal ca acolo să vedem adevărat situația ce ține de susținerea lui Vitalie Marinuță în comparație cu cea a lui Mihai Ghimpu. Lasă membrii partidului să voteze PRO sau CONTRA numirii lui Marinuță într-o funcție sau alta.

Dar de fapt la momentul dat, pentru mine este mult mai actuală întreabare DIN CE CAUZĂ CREDE MIHAI GHIMPU CĂ VITALIE MARINUȚĂ AR ACCEPTA FUNCȚIA DE MINISTRU AL APĂRĂRII DIN PARTEA PARTIDULUI LIBERAL...? Nu văd motivația celui din urmă să fie parte componentă a echipei atunci cînd liderul partidului îl face cu ”ou și oțet”. Consider personal și nu numai ceea ce o demonstrează și acest sondaj că, Vitalie Marinuță în viziunea oamenilor simpli este mult mai acceptabil decît Mihai Ghimpu. Decalajul de aproape 9 ori între ei este confirmarea celor expuse de mine.

P.S. Consider că cei ce vor citi acest articol să perceapă corect mesajul meu, fără a mă considera un ”avocat” (nu sunt jurist ca unii) a lui Vitalie Marinuță, trebuie totuși cineva să abordeze și subiecte de genul dat...

Pace tuturor... și minte!

Ещё от автора Veaceslav Burlac


Комментарии


user profile image
Andrei
28 марта 2013 г., 16:46

Socot că actualul ministru al apărării Vitalie Marinuța,face față cerințelor în calitatea sa de ministru.Dispune de cunoștințe în domeniu și e onest,cinstit.

user profile image
guguta
19 дек. 2013 г., 21:12

marinuta este un las si talhar a tarii. venit la putere a iubit banii ci nu stima colejilor si a cetatenilor care lau sustinut

user profile image
popa
19 дек. 2013 г., 21:19

gunoiste = ministrul apararii. un talhar venit la putere, minisrtu de rahat. a uitat boul cine la scos in lume si a fost sustinut. o turma de oi sa pasca dar nu min. apararii. sanbogatit in timp de o noapte si tot asa a si distramat cu filat PL. Astea nu sint politici dar tirfe ce vor ruina tara. Ca nu lii pasa de nimic, stiu numai buzunarele lor sa le imple. jos calaii si talharii. cite o turma de oi sa pasca dar nu ministri.