22 марта 2013 г., 20:32

Cine va fi mai de folos în următoarea guvernare un Marinuță compromis sau un Ghimpu rătăcit ...?

Pînă aici a mers ostașul izgonind din sat vrăjmașul! Cred că se potrivește ca niciodată această strofă dintr-o poezie sovietică la ”confruntarea” dintre Mihai Ghimpu și Vitalie Marinuță. Mihai Ghimpu nu-l mai vrea în funcția de Ministru al Apărării în viitorul Guvern pe Vitalie Marinuță și ar propune în această funcție o doamnă. A DISTRUS SIS-ul și acuma cu toată străduința SE APUCĂ DE DESTRĂMAREA ARMATEI NAȚIONALE. Am postat recent un comentariu la scandalul dintre Ministrul Apărării, Vitalie Marinuță și liderul PL Mihai Ghimpu. În acel articol am spus că Mihai Ghimpu și nepotul său, Primarul capitalei Dorin Chirtoacă într-o formă vulgară, specifică dlui Ghimpu, răcnea și-i cerea Ministrului Apărării în exercițiu să-și deie demisia din funcția la care a fost înaintat de Partidul Liberal. În acel articol am avut și o întrebare către președintele PL-lui: - Dle Ghimpu, totuși unde se iau deciziile de demitere a funcționarilor numiți de către partid, la Biroul Politic sau în holurile hotelurilor? Și încă ceva, după ce criterii DVS personal numiți și demiteți demnitarii PL…? Evident întrebarea mea a fost una retorică fiindcă nu am primit un răspuns, de fapt nici nu-mi trebuie fiindcă și așa cunosc cine și cum ia deciziile în PL. Fapt regretabil. La articol sus numit cineva a plasat și un comentariu destul de interesant care dă răspuns la multe întrebări: - Dna Gutu si alti membrii al Biroului Politic al PL, la ultima sa sedinta i-a cerut lui Ghimpu sa plece… si sa-i dea volanul PL lui Dorin! Este credibilă această informație sau nu? Am încercat să-mi amintesc cînd am văzut-o ultima dată pe dna Guțu vorbind din partea partidului și nu mi-am amintit. Înseamnă că informația este veridică, iar liderul PL o marginalizează în maniera lui. Cum cineva încearcă să-i reproșeze ceva sau să aibă părerea proprie cade în ne milostenie...

Astăzi mai multe portaluri de știri au dat o informație care de fel nu m-a uimit, Vitalie Marinuță nu se va regăsi în următorul Guvern...  Cel mai interesant este motivul, s-a compromis în urma scandalului legat de vînzarea de armament în Armenia. Am încercat totuși să aflu care e situația vis-a-vis de acel ”scandal” cu armament, la care se referă dl Ghimpu. Așa dar, vis-a-vis de acest caz în cadrul Parlamentului Republicii Moldova a fost formată o comisie parlamentară de anchetă. Concluziile acestei comisii sunt: Ministerul Apărării a încălcat procedurile legale la încheierea contractului de vînzare a armamentului din dotarea Armatei Naţionale unei firme din Letonia. Cu toate acestea, tranzacţia a fost autorizată de Guvern şi a primit avizul Comisiei pentru comercializarea activelor armatei naţionale şi a Comisiei pentru autorizarea comerţului exterior cu mărfuri strategice (Sursa.).  Pe site-ul Ministerului Economiei am mai găsit o informație, potrivit căreia ministrul Economiei, dl Valeriu Lazăr a declarat că acuzațiile comisiei parlamentare de anchetă sunt nefondate, iar Comisia nu s-a documentat suficient asupra aspectelor procedurale ale autorizării exportului de armament. Potrivit Preşedintelui Comisiei parlamentare, Iurie Bolboceanu, materialele acumulate au fost transmise Procuraturii Generale pentru continuarea anchetării cazului. Înseamnă că Procuratura Generală trebuia să se expună pe marginea vinovăției sau nevinovăției ministrului Apărării, în așa caz noi toți puteam să vorbim despre compromitere sau ne compromiterea unei persoane. Da mă rog, Ghimpu ghimp și va rămîne! De unde nu-i nu ai ce cere.

Încă un fapt destul de interesant la care doresc să aflu răspuns. În nenumărate ori Vitalie Marinuță declara că nu este MEMBRU PL, astăzi însă aflăm de la Mihai Ghimpu că Marinuță va decide singur dacă pleacă sau rămîne în partid. Cine totuși spune brașoave, Vitalie Marinuță sau Mihai Ghimpu? A spune minciuni nu este caracteristic unui ofițer ce are demnitate, dar totuși vreau să știu are totuși Vitalie Marinuță carnet de partid sau nu? Mai degrabă aș intui că în așa mod Mihai Ghimpu încearcă să demonstreze tuturor că Marinuță minte și pînă acuma era membru de partid dar din considerente necunoscute ascundea acest fapt, o manipulare ieftină și de doi bani.

La final aș dori să o citez pe Elena Panuș care foarte corect l-a caracterizat pe Mihai Ghimpu - Omul costă atît cît costă cuvîntul lui... Sunt convins că anume Mihai Ghimpu se va face vinovat de destrămarea Partidului Liberal în cel mai scurt timp. Chiar și dacă peste un an sau doi la cîrma partidului va fi numit nepotul acestuia, va fi compromisă lozinca: - Schimbarea pînă la capăt cu Partidul Liberal!

Un Marinuță ”compromis” la momentul dat ba chiar și în viitorul apropiat va fi de folos mult mai acestei țări decît un Ghimpu rătăcit și ”obosit” la minte, iar acest fapt trebuie să fie înțeles și luat în considerație de CETĂȚENII Republicii Moldova care vor da apreciere justă a politicienilor prin votul său...

Ещё от автора Veaceslav Burlac


Комментарии

Нет коментариев


4 mb
This page was created in 0.1848 seconds