18 марта 2013 г., 10:35

Din ce cauză pentru Chiril Lucinschi, Eurovisionul e mai important ca maltratările copiilor…?

Sîmbătă a avut loc finala concursului de selectare a reprezentantului țării noastre la Eurovision 2013. Cîștigătoare a fost desemnată Aliona Moon. Ca de fiecare dată cum se întîmplă la noi la moldoveni, rînza și invidia este pe prim plan. Corect sau nu a fost desemnată învingătoare deja nu mai contează. Personal pentru mine piesa interpretată de Cristina Croitoru și Karisma a fost mai interesantă și se potrivește stilului concursului. Repet asta după părerea mea, dar nefiind specialist în domeniu nu pot să dau calificative profesioniste pieselor. Am avut preferință dar nu a fost să fie, mă conformez deciziei juriului și îi urăm succese reprezentantei noastre la concurs.

Nimic nu ar fi straniu în această istorie dacă decizia juriului ar fi contestată de către interpreți și directorii artistici ai acestora, participanți la concurs și alte persoane notorii din domeniul culturii. Dar atunci cînd un deputat din parlamentul Republicii Moldova cere ca rezultatele concursului național să fie audiate în cadrul comisiei parlamentare pe care o conduce, e de rîsul găinilor. Chiril Lucinschi este afectat de rezultatele Eurovisionului. Oare aceasta este cea mai gravă problemă care poate fi pusă spre audiere și discuție în Comisia parlamentară cultură, învăţămînt, ştiinţă, tineret, sport şi mass-media? Nu mai avem probleme în domeniul culturii, în care se distrug monumente istorice iar cultura e pusă la pămînt, în știință pe care nu o avem iar în același timp Academia de Științe cheltuie 1 mln. lei zilnic. Nu avem probleme în domeniul tineretului și de aceea tinerii fug din Republica Moldova prin toate căile posibile. Nu avem probleme la capitolul SPORT și sportivii noștri sunt ”motivați” să apere această țară pe arenele internaționale. La capitolul mass-media îndeobște nu avem probleme. Mass-media în Republica Moldova este imparțială, liberă și democratică. Dar cele mai mari succese Republica Moldova le are în domeniul educației. Din aceste considerente nici nu se pun în discuție problemele școlilor închise, grădinițelor ce nu au încălzire, autobusele de ”aur” procurate de co-partinicii lui Lucinschi la prețuri ”umflate”, nici chiar problema copiilor ce sunt maltratați de părinți, iar profesorii și psihologii nu atrag atenția cuvenită și să întreprindă măsuri de prevenire a acestor crime nu se pune în discuție.

Mama dracului de politicieni ce-și văd numai de problemele personale și își apără interesele de grup. În ce mizerie și prăpastie se află această țară? Cum se poate ca un post de televiziune ce nu-i aparține lui Lucinschi să atenționeze societatea vis-a-vis de problema copiilor maltratați Nu mă bate! Așezați pe plita fierbinte de tatăl lor și bătuți zile în șir și Nu mă bate! Istoria copiilor rămași invalizi după ce au fost bătuți cu cruzime de părinți. Aceste apeluri oare nu sunt auzite de deputații noștri? Pentru ei copii maltratați și schingiuiți de părinții bolnavi psihici și alcoolici oare nu este o problemă majoră? Cred că anume aceste probleme trebuie în primul rînd puse în discuție la comisiile parlamentare, ba chiar formate comisii speciale pentru elucidarea cazurilor și cauzelor acestor crime.

Dar pe semne nu avem noi noroc de demnitari și aleși pentru care problemele poporului, societății civile, a copiilor abandonați și bătuți să fie mai aproape ca ”glamurul”, propria bunăstare și interesele de grup.

Apel către Comisia protecţie socială, sănătate şi familie, către conducerea acestei comisii și chiar membrii ei, să pună în discuție problemele copiilor maltratați fizic și psihic de către părinți, semeni și societate în întregime. Copii acestui popor în scurt timp se vor transforma în parte matură a ei. Ce societate vom avea noi peste 10, 15 sau 20 de ani. O societate bolnavă atît fizic cît și psihic. Cei copii care au crescut în violență, violență și vor promova!

SOS! Cerem ajutor! Iar copii strigă - NU MĂ BATE!

Ещё от автора Veaceslav Burlac


Комментарии


user profile image
Vasile
18 марта 2013 г., 13:39

nu prea am inteles ce rost au parantezele si continutul dintre ele in acest text. Deci, cu exceptia lor, in rest sunt de acord.


2 mb
This page was created in 0.0789 seconds