8 марта 2013 г., 1:05

S-a dorit o ședință plină, dar s-a primit una populistă… sau cum cineva a dorit să îngrașă porcul în ajunul sacrificării.

Ieri, în data de 7 martie 2013, Guvernul Republicii Moldova în frunte cu prim-ministrul Filat a avut ultima ședință. Din start Vlad Filat și-a dorit o ședință plină, dar din cîte am văzut s-a primit una …

Vreau din start să zic că am urmărit cu atenție toată ședința. Concluzia: -  Prim-ministrul Filat a încercat să îngrașe porcul în ajunul sacrificării.Penultima ședință a Guvernului a durat puțin peste 10 minute. Am avut impresia că acea ședință a fost organizată cu un singur scop: Numirea în funcția de șef a Inspectoratului General de Poliție a d-lui Bodrug. Cu această ocazie îi doresc d-lui succese și realizări, dar totuși, să fie chemați la ședință toți miniștrii pentru asta chiar mă iertați. Acea chestiune nu putea fi inclusă în ordinea de zi a ședinței de azi?

De ce oare miniștrii noștri nu lucrează așa la fiecare ședință. Fiecare ședință să fie ca ultima. Astăzi au propus și indemnizarea pensiilor. și modificarea procedurii de achitare din partea statului a anului de studiu după rezultatele obținute, alocarea a 200 mln. lei Băncii de Economii etc. Din ce cauză pînă la momentul dat ministrul Sandu nu a propus aceste ajustări? Eu am o singur răspuns: – Am întrat în electorală! Fiecare dintre miniștrii Guvernului au încercat să prezinte pe ultimul metru a maratonului politic. Cineva a comentat la ședința de azi a Guvernului, că pînă acuma toate ședințele erau niște ”melodrame”, astăzi însă este un ”boevic” (acțiune). Nu am să fiu de acord cu comentatorul. Mai degrabă sunt convins că formatorii de opinie din echipa unora, au încercat în așa mod să demonstreze la întreaga societate că avem un Guvern funcțional iar demisia lui a fost o greșeală ”fatală” pentru Republica Moldova. Populismul este problema politicienilor din Republica Moldova. Fură țara dar de aici încearcă să arate la lume că ei sunt întru-tot dedicați societății și țării. Din ce cauză pînă acuma nu au majorat pensiile? Să înțeleg că majorările le-au făcut iarăși din considerentele de PR? Dacă și cineva peste ceva timp nu vor mai primi pensii mărite, atunci vor da vina pe următorul Guvern, motivînd că ei au dorit dar iată că cineva nu au dorit să o facă. Să o fi făcut acest lucru încă anul trecut eram să înțeleg și să salut această inițiativă. În așa condiții Guvernul Filat își asuma responsabilitatea, dar în așa mod cine garantează că pensiile vor fi majorate? ”Frica” dlui Prim-ministru vis-a-vis de faptul ca mesajele să nu aibă iz electoral chiar amuză lumea. oare nu se înțelege că tot ce se petrece la momentul dat în politicul moldovenesc poartă iz electoral? Obiectivitatea situației este vădită doar atunci cînd mergi în satele din această țară. Numai acolo puteți fi obiectivi și realiști, nu din fotoliile moi și cabinetele luminoase cu secretari, consilieri și alți ajutori ce vă ajută să va faceți PR. Realitatea este una deloc nu îmbucurătoare. Sate pustii, copii alungați din instituții de stat ce trebuie să fie reformate, școli închise, spitale fără specialiști etc. Dar guvernanții tot încearcă să facă vînt fundului demonstrîndu-ne în așa mod că ei își bat capul de noi. Ei vor, dar nu pot, ei își doresc dar nu au posibilități. În electorala trecută după cîte îmi amintesc ei își făceai găuri în piept ca niște King-kong-i că ei sunt salvarea acestei țări, anume ei sunt cei care vor ridica pensiile lefile și bunăstarea poporului. Lumea ea crezut, iar ei credibilii au și folosit acest lucru. În 3 ani și jumătate foarte multă lume din nemijlocita apropiere a celor cu ”crîșă” au devenit asigurați pentru o viață întreagă. Defel nu este un lucru rău, numai că ei sunt cîțiva, iar noi suntem mulți, cu regret proști și săraci.

NU avem prima ședință și nici ultima a Guvernului Republicii Moldova. Nu este prima ședință a actualului Guvernului ci ultima și asta mă bucură, deși de fapt aș fi dorit ca populismul și PR să fie dat uitării și înlocuit cu o activitate constrictivă pentru dezvoltarea unui stat de drept și cu o bunăstare a populației. Eu m-am săturat de PR-ul de doi bani a primelor persoane în stat. Un Președinte de parlament care ba își dă demisia, ba nu, un Președinte ce vorbește prin intermediul purtătorului de cuvînt și gîndește prin intermediul casei de bătrîni deschise în cadrul aparatului Președintelui și un Prim-ministru care se vede un ”țarioc” un mini Putin a Republicii Moldova.

De fapt îmi pare rău că cel ce era menit să aducă în această țară prosperitate la momentul a dat dovadă de ambiții și orgolii proprii. Nu cred că tot ce se întîmplă în Republica Moldova va contribui ca clasa politică din această țară să gîndească în favoarea poporului și a țării… dacă nu vine Mahomed la munte, atunci vine muntele la Mahomed. Ei le-aș schimba sensul puțin: – Dacă voi nu veniți să ne lămuriți ce se întîmplă în țară, atunci noi precis vă lămurim…! Interesant o dată cu circul, pleacă și clovnii?

Ещё от автора Veaceslav Burlac


Комментарии

Нет коментариев


2 mb
This page was created in 0.0556 seconds