21 августа 2012 г., 20:10

“Finita la comedia” – justiţia moldovenească a decis că consilierul lui Focşa nu era beat… sper ca prim-ministrul Filat să citească acest articol.



Iată şi sa finalizat toată comedia cu Ministrul Culturii şi consilierul acestuia prinşi ambii beţi la volan de acum jumătate de an. Cum se zice în italiană – “Finita la comedia”. 11 ooo lei şi trei ani fără dreptul de a conduce vre-un automobil asta trebuia să fie pedeapsa lui Dumitru Acriş, consilier al Ministrului Culturii, Boris Focşa, care a fost prins beat la volan în seara de crăciun a acestui an. Toţi ne amintim de circul pe care l-a organizat d-ul Ministru şi consilierul acestuia în faţa sediului Poliţiei Rutiere a mun. Chişinău. Care nu ştie le propun să utilizeze acest link: http://www.publika.md/ministrul-culturii–boris-focsa–beat-la-volan-video_647301.html. După mai mult de jumătate de an de atunci putem afla cu uimire că, consilierul d-lui Focşa a scăpat basma curată din acea situaţie. Din cele publicate pe site-ul Publika.md aflăm că, – “În urma unor investigaţii,Publika TV a aflat că, în aprilie, judecătoria sectorului Centru a clasat dosarul lui Acriş. Şeful serviciului poliţiei rutiere al municipiului Chişinău Sergiu Ceban a confirmat informaţia. Dosarul a fost clasat, chiar dacă expertiza a demonstrat că nivelul de alcool în sângele lui Acriş depăşea de câteva ori norma. Abia peste patru luni după clasarea dosarului, pe 20 august, şeful polţiei rutiere, Sergiu Diaconu a declarat pentru Publika TV că decizia instanţei va fi contestată la Curtea de Apel.”

“Slavă” ţie”Themis (Femidă) a Republicii Moldova. “Slavă” vouă slujitori ai justiţiei moldoveneşti. Iată legi într-o ţară de “succes” care sunt puse la “dispoziţia” şi sunt pentru “întreg” poporul ei.

Nu destul că în cazul Ministrului ce era beat la volan nu s-a aplicat legea, dar şi consilierul acestuia este cu imunitate în această ţară.  În ce ţară trăim, în ce societate “democratică” şi “liberă” cresc copiii noştri? Încă în iarnă am adresat o scrisoare Primului-ministru Vlad Filat, în care un grup de cetăţeni cerea demisia Ministrului CulturiiNu am fost auziţi! S-a schimbat ceva de atunci d-le Filat? Nimic, dar cu siguranţă cazul cu clasarea dosarului consilierului acestuia ar trebui să va pună în gardă deja şi pe D-voastră d-le Prim-ministru. Oare nu înţelegeţi că societatea e atît de informată că nu se poate de ţinut sub control sau în taină fărădelegile ce se fac în ţara asta? Oare nu Vă este încă pe înţeles că ve-ţi fi taxat la următoarele alegeri pentru faptul că sunteţi o guvernare ce protejaţi pe unii, pe cînd o ţară întreagă moare de foame? Cu toţii ne dăm bine seama că avem o criză economică şi ar fi bine să avem puţină răbdare, dar în cazurile date se poate de aplicat legea în deplină măsură, unde poporul să vadă că alegerea lor de acum 2 ani a fost corectă?

D-le Prim-ministru, sunt convins că nerăbdarea cu care vă aşteptaţi colegii de alianţă, va aduce şi schimbări spre bine în această biată ţară.  Demisia lui Focşa şi a altora care nu-şi îndeplinesc obligaţiunile de serviciu în deplină măsură să fie în prim plan a agendei de lucru a Guvernului.

Doamne Ajută această ţară să scape de laşi şi incompetenţi!


Ещё от автора Veaceslav Burlac


Комментарии

Нет коментариев