16 decembrie 2013, 15:03

Ce se-ntîmplă d-le Ghimpu?

Cei pe care i-aţi propulsat la putere şi cărora le-aţi oferit toată încrederea astăzi v-au tradat. Nu doar pe d-tră, dar şi întreg electoratul Partidului Liberal. Întotdeauna aţi fost atît de sigur în acţiunile pe care le-aţi întreprins, întotdeauna aţi afirmat că aveţi o echipă consolidată , formată din filologi, jurnalişti, scriitori, care apărau cu înverşunare de la microfonul Parlamentului orice acţiune a d-tră, şi astazi?

Cîndva, nu demult, eraţi solicitat la toate canalele mediatice, presa vă reflecta acţiunile nestingherit, acum însa nu se mai aude nimic de persoana dumneavoastră.

Sau poate Ion Hadircă niciodată nu s-a mulţumit cu funcţia pe care a deţinut-o în interiorul PL, poate dintotdeauna şi-a dorit functia de preşedinte sau de vicepreşedinte, pe care n- aţi fost în stare să i-o oferiţi?

Sau poate imboldul dumneavoastră în legislativ a fost Vlad Plahotniuc, cel pe care l-aţi susţinut dintotdeauna şi cu care aţi votat la pachet proiectele de legi ale PD.
Consider că mai degrabă este variant a doua. V-ați culcat sub Plahotniuc, iar acum suportați consecințele. Prin acest gest al d-tra ați trădat cauza națională, ați utilizat discursul romînesc pentru a vă îmbogăți. De cînd ați devenit președinte interimar, v-ați procurat apartament de lux pe str.S.Lazo, chiar lîngă Voronin, Mercedes, devenind și magnat petrolier! Și mai aveti tupeu să-i criticați pe alții pentru scheme și hoții? Ciocul mic, nene, cînd e vorba de corupție.

Și nu uitați Mihail Fiodorivici, că la Procuratura Generală stă dosarul cu firma Parstar, prin intermediul căreia ați prejudiciat bugetul de stat cu 500 milioane lei. Dar ce ați făcut cu drumuile, împreună cu cumătrul Șalaru? 1 mlrd euro unde-s? dar cu cele 5 trennuri modernizate, care au costat peste 10 mln euro, ieșind chiar a doua zi din funcțiune? Sau ne considerați pe toți de proști?
Acum d-le Ghimpu, trebuie să mai ieșiți rapid cu vreo inițiativă legată de limbă, ca nu cumva oamenii să se focuseze pe schemele dvs de la primărie, unde ați împărțit cu PCRM vreo 10 ha de pămînt, oficii, autorizați de construcții și multe altele. De aia l-ați și pus pe Moldovanu. El se pricepe bine la scheme și microscheme.

V-aţi bucurat enorm de mult cînd Vlad Filat a renunţat la funcţia de prim-ministru. Atunci susţineaţi că acesta ar acţiona în interesul personal, dar nu în cel al Alianţei. Fără să conştientizaţi faptul că acesta va reveni în forţă, fiind mai puternic şi mai decis în acţiunile sale mai mult ca niciodată. Şi care la alegerile din noiembrie 2014 ar lua atît cît au luat comuniştii nefiind nevoie de crearea unei coaliţii cu partidele minoritare.

Na-ţi luat în calcul nici faptul ca şansele PL în viitorul scrutin electoral scad vizibil, asta deşi sondajele desenate de marele mogul arată că partidul va trece pragul electoral. Dar nu trebuie sa vă amăgiţi crezînd ca părerea celor 1200 de persoane chestionate constitue votul celor 3 milioane de cetăţeni ai Republicii Moldova. Deoarece din cei 1200, jumătate o constitue indecişii.

Ori aşa cum foarte repede aţi fost fost propulsat în funcţiile chee ale statului, la fel de repede aţi şi fost înlăturat de la putere.






Comentarii


user profile image
vasea
21.12.2013, 01:17

Frumoase vise descrii stimatule, dar tre sa ei in consideratie ca si pldm este cadavru politic.Tu ce crezi ca miliardele furate de liderii pldm vor trece pe neobservate?