24 august 2012, 10:49

O limba, un stat, un popor moldovenesc !.

Ziua Independenței este o sarbătoare cu multă semnificație și valoare pentru poporul moldovenesc, pentru toti cei care ș-au nascut și traiesc în această țară.
Mișcarea de Tineret Voievod intodeauna a omagiat această zi. In primul rînd, ciștigarea independenței țării este rezultatul logic pentru stradaniile depuse de mai multe generatii de moldoveni care de-a lungul secolelor a fost subjugat de alte popoare.
Obținerea independenței poporului molodovenesc reprezintă libertatea și autonomia necesară pentru a ne rezolva problemele fară implicarea din afară – inseamnă autonomie si libertate de gindire, libertate de expresie, inseamnă posibilitatea de a ne manifestă ca identitate, ca popor,natiune.
Foarte multa lume se considera nefericită pentru ca s-a nascut intr-o tara cu multe probleme de ordin financiar, mafiotizat, unde lipseste cultură elementara. Insa, in acelasi timp generatia noastră a avut norocul să vadă și să participe la Marele Adunari Naționale ,intr-o tara care numai depinde in aceeasi masura ca acum citeva decenii de marile imperii, de ideologii, sisteme care ne-a sufocat si ne-au lasat intr-un cot de umbra pentru mult timp.
Ziua Independenței este acea dată in care trebuie sa constientizăm ca vom schimbă ceva daca vom avea o altă atitudine față de noi, față de țară în care traim. Trebuie sa avem incredere că putem face ceva in aceasta tară, ca putem să cistigăm suficient și sa traim mai bine decît in multe alte state UE.
Cineva spunea că adevarată revoluție este cea a atitudiniilor. Revoluția atitudinilor sociale care poate schimba dinamică noastră de dezvoltare.
E cert ca nu avem exepriență necesară și nici o elită politică corespunzatoare insă sunt lucruri pe care putem sa le schimbăm de sinestatator. De la conduită in stradă pîna la bunul simț de a nu lua mită sau a o oferi favoruri. De a evita mitinguri, manifestații care iși propun destabilizarea situației, de a opri marșurile anti-statale.
Traim intr-o o țară in care oamenii pot schimba mai mult decît politicienii.
Suntem pentru un stat suveran, independent, neutru din punct de vedere militar.
Suntem pentru o tara democrată – pentru o limbă, un stat, un popor moldovenesc, in care fiecare dintre noi , indiferent de origini sau limba vorbită sa traim sub acelasi acoperiș in armonie și bunastare.

Administrația NOI.MD nu participă în pregătirea și/sau redactarea informației postate de blogger, de aceea NOI.MD nu este responsabil pentru exactitatea faptelor expuse în materialele bloggerilor.
Informația este plasată de către blogger personal și sub propria răspundere.

Администрация NOI.MD не участвует в составлении и/или редактировании размещаемой блогером информации, в связи с чем NOI.MD не несёт ответственности за достоверность фактов изложенных в материалах блогеров.
Информация размещается блогером самостоятельно под его личную ответственность.