18 noiembrie 2013, 14:33

Republica Moldova la un pas de ...

 

Semnarea pactului naţional pentru o Moldovă europeană în preajma Summitului de la Vilnius va contribui la impulsionarea demarării reformelor europene, dar şi la unificarea societăţii. Mai mult decât atât pactul va permite promovarea ideii europene în calitate de idee naţională.

Pentru realizarea semnării pactului este necesară coeziunea întregii societăţi, a elitelor, a forţelor politice, a societăţii civile, a cetăţenilor, indiferent de orientare, viziuni şi divergenţe doctrinare, consolidarea tuturor organizaţiilor societăţii civile, indiferent de domeniul de activitate, consolidarea tuturor cetăţenilor, indiferent de apartenenţa etnică şi limba vorbită.

Potrivit liderului PLDM, obiectivul de integrare europeană este unul vital şi nu are alternativă, de aceea Republica Moldova trebuie să – şi asume datoria ireversibilităţii procesului de integrare europeană.

„La Vilnius urmează să parafăm Acordul de Asociere, care prevede şi crearea Zonei de Liber Schimb cu UE. Textul acestui document este unul bun, dar trebuie să înţelegem că etapa post - Vilnius va fi una complicată. Va trebui să muncim şi mai mult pentru a semna acest Acord”, a spus Filat.


Parcursul european este susţinut şi de demnitarii europeni. Aici înscriindu - se perfect Rezoluţia Partidului Social Democrat din România cu privire la viitorul parteneriatului estic, inclusiv la viitorul Republicii Moldova.
http://victoralexeev.wordpress.com/2013/11/13/rezolutia-partidului-social-democrat-cu-privire-la-viitorul-parteneriatului-estic/.


Concluzionând susţin că obiectivul de integrare europeană este unul vital pentru întreaga societate. Eficientizarea procesului depinde doar de semnarea pactului naţional pentru o Moldovă europeană.

 


Comentarii

Nu sunt comentarii