11 iunie 2013, 11:40

Protestam - Nebunia lui Tuleantev trebuie iertata!

Chinurile lui Tuleantev

Asa cum este bine stiut liderul Ligii Tineretului Rus si fondatorul organizaţiei „Patria – Uniunea Euroasiatică din Republica Moldova, Igor Tuleanţev, impreuna cu an alt activist al acestei organizaţii, Andrei Zaru, s-au ales cu dosare penale dupa ce în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi în scuarul Teatrului de Operă şi Balet „Maria Bieşu” au afisat un baner cu inscripţia «Смерть румынским людоедам! Sau Moarte canibalilor români!».

Sa nu uitam ca tot el venea cu declaratii precum ca îşi face griji pentru sănătatea liderului Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu şi a deputatei liberale Anei Guţu în ziua de 9 mai, cînd la Chişinău vor avea loc manifestaţii cu ocazia Zilei Victoriei.


Bineinteles ca un asemenea comportament nu trebuie tolerat sub nici-o forma. Pentru asemenea iesiri lamentabile, Tuleantev ,merita sa fie amendat cu o suma substantiala sau de ce nu sa presteze ore de munca in folosul societatii. Asta ar mai sterbi din imaginea lui controversata si poate iar mai scoate prostiile din cap.


Pe de alta parte Tuleantev cit de ridicol n-ar parea dar reprezinta opinia unui grup mai mare de oameni decit ne imaginam. Este un formator de opinie. Cei drept, contrar cursului majoritatii moldovenilor. Insa in felul sau este un lider care sub nicio forma nu trebuie persecutat din punct de vedere politic, terorizat, presat de autoritati, sau intimidat in dreptul sau de a-si expune gindurile. Chiar si o prostie isi are loc intr-o societate democratica. Pina la urma urmei nu in zadar occidentalii au inventat tot felul de zone libere in parc sau alte locuri pentru ca oamenii sa se exprime.


Faptul ca e pro rus, vorbeste ruseste, este pentru oficializarea limbei ruse ca limba de stat, pentru integrarea Moldovei intr-o uniune “fantoma” si multe altele, e dreptul lui. Nimeni nu-I interzice sa fluture steaguri si sa adune lume la mitinguri. Pina la urma urmei nu suntem la Moscova, e totusi Chisinau, o tara mai mica, mai abatuta de probleme, dar cu mult mai toleranta. Aici oameni indiferent daca sunt albi sau negri, caucazieni, georgieni, romani sa moldoveni isi pot gasi locul in liniste. Pot gasi o scoala cu predare in limba rusa, biblioteci, centre culturale si asta chiar si in conditiile in care reprezinta o minoritate.


Noi, moldovenii trebuie sa fim un exemplu pentru ei. In special pentru Igor Tuleantev si altii de mintea lui. Statul ar trebui sa aiba o pilitica clara fata de acesti instigator, provocatori, oameni pe care-I numesc anti –sistem. Or, Tuleantev va imparti aceeasi camera in izolator cu Dragos Galbor, Vitalia Pavlicenco or, lasati-l cu Dumnezeu in pace !


Eu spre exemplu nu vad diferenta dintre Galbor si Tuleantev, Pavlicenco si Lascu . Toti sunt dintr-un ceaun. Nu cred ca un jurist poate face diferenta dintre lozincile unuia sau altuia.


Si daca am gindi rational Tuleantev, este un personaj care defapt ne da o mina de ajutor. Ideile pe care le promoveaza creaza o antipatie iar tot ce spune se transforma intr-o anti reclama. Motivul e simplu, este foarte ingust la minte.

Comportamentul lui de badaran trebuie iertat. In caz contrar vom protesta ca si alti lideri extremisti sa fie urmariti penal.


Motive sunt destule !!!



Mai multe de la Nicolai Pascaru


Comentarii

Nu sunt comentarii


2 mb
This page was created in 0.0516 seconds