21 martie 2013, 00:42

Ministrul Apărării demis de Ghimpu și Chirtoacă în holul unui hotel...! Ce se petrece în Partidul Liberal...?

Astăzi a apărut o știre la prima vedere neînsemnată și care nu a fost preluată de alte posturi TV. Jurnal TV a pus la dispoziția telespectatorilor informația precum că Ministrul Apărării, Vitalie Marinuța se pregătește să plece. Potrivit acestora Ministrul Apărării Vitalie Marinuţa si-a depus cererea de demisie. Cel mai interesant este sursa acestor informați, ca de obicei cum la noi se zice - din surse demne de încredere. Aceste surse au declarat că demnitarul ar fi luat această decizie după o discuție tensionată pe care ar fi avut-o sîmbătă, cu liderul PL Mihai Ghimpu. Vitalie Marinuţa nu a confirmat, dar nici nu a infirmat informația. Interesantă situație. Guvernul Republicii Moldova este demis, înseamnă că și Ministrul Apărării a fost demis, care este sensul să mai demisionezi din funcția demisă?

Am încercat și eu să aflu mai multe despre această situație. Am găsit și eu surse demne de încredere, care mi-au comunicat că sîmbătă în incinta unui hotel din capitală, unde erau prezenți membrii PL în frunte cu Mihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă, mai precis în holul acesteia, a avut loc o discuție puțin zis ”tensionată”. Liderul PL-lui însoțit de nepotul său Dorin Chirtoacă, și-a permis mai multe replici pipărate în adresa ministrului Apărării. Aceste ”dulci” discuții se auzeau și la parterul hotelului. Sursele demne de încredere au zis că anume Mihai Ghimpu ia cerut cu ton ”prietenos” să plece, că nu vrea să-l mai vadă etc. Reieșind din faptul că PL l-a înaintat în funcția de ministru, tot Partidul Liberal îi cere să părăsească această funcție. O mulțimea de-a oameni au rămas șocați de vocabularul ”tradițional” a liderului liberal ce se revărsa cu duioșie prin acest hotel. Urechile ascultătorilor erau îmblînzite de declarații ”A LA” Ghimpu, de fapt cum și dă dovadă în ultima perioadă.

Ce se întîmplă în acest partid în ultima perioadă? Chiar astăzi la postul privat de televiziune ProTV a fost difuzată o știre, Gropi și crăpături pe bulevardul Grigore Vieru... De fapt această știre nu este despre gropile în asfaltul de pe un bulevard asfaltat cu doar 2 ani în urmă. Cel ce poate citi printre rînduri a înțeles perfect că știrea este despre crăpăturile și fisurile ce apar în Partidul Liberal. Pretorul sectorului Rîșcani a capitalei a încercat să arăte primarului că sunt efectuate lucrări necalitative din banii publici, iar acesta încearcă să se justifice că antreprenorul care a îndeplinit lucrările va îndepărta neajunsurile în cel mai scurt timp. Pînă cînd subalternii tac și ascultă de ceea ce zic conducătorii partidului, totul merge ”bine”, însă cum cineva încearcă să critice constructiv acțiunile liderilor neapărat i se cere demisia.

Unde este acel partid care dorește SCHIMBAREA? Eu consider că SCHIMBAREA a ajuns la CAPĂT, la capătul prăpastiei, în neființă. Prin tîrg se mai vehiculează că Ghimpu fiind în stare de ”euforie” și-a alungat purtătoarea de cuvînt și încă niște tineri care au muncit pentru acest partid cu dăruire de sine, iar acuma au ajuns să fie în afara interesului liderului de partid.

Mihai Ghimpu, de fapt ca și alți lideri de partide au denigrat încrederea oamenilor în partide politice. Multă lume a crezut în Mihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă că anume ei vor putea fi acel colac de scăpare pentru această țară. Dar realitatea este cu totul alta. Domnul Ghimpu uită că partidul este format din oameni, anume echipa este nucleul unui partid care trebuie menținută și protejată și nicidecum nu manipulată și folosită pe bunul plac...

P.S. Apreciez caracterul direct a lui Mihai Ghimpu, mai ales în condițiile actuale cînd poziția PL în ceea ce privește candidatura în postul de Prim-ministru a lui Vlad Filat este una fermă și determinată. Personal consider că Vlad Filat  o dată ce a demarat procesul de destrămare a AIE -2 prin ieșirea din acord, nu mai are dreptul moral să pretindă la această funcție din partea Alianței pe care a ”ucis-o”și aici PL are dreptate, mă refer la întreaga echipă a acestui partid. Dar pe interiorul partidului se petrec niște lucruri destul de stranii...

Întrebare pentru Mihai Ghimpu sau serviciul de presă a PL-lui.

- Dle Ghimpu, totuși unde se iau deciziile de demitere a funcționarilor numiți de către partid, la Biroul Politic sau în holurile hotelurilor? Și încă ceva, după ce criterii DVS personal numiți și demiteți demnitarii PL...? Sper că veți răspunde pe blog sau Facebook la ceste întrebări.

Mai multe de la Veaceslav Burlac


Comentarii

Nu sunt comentarii