15 martie 2013, 18:13

Cred că baia adjunctului Procurorului General Rusu, este inutilă. – Dle Marian Lupu, Președinte a Parlamentului RM, pe Rusu nu-l mai spală nimeni! Facem altul…?

Ieri am postat două articole referitoare la intenția Prim adjunctului Procurorului General, dl Andrei Pântea și adjunctul Procurorului General Eugen Rusu, prin cumul și Președintele Asociației Procurorilor, de a convoca Adunarea Generală a Procurorilor la care să fie pusă în discuție chestiunea cu privire la desemnarea și alegerea unui membru reprezentant din partea procurorilor în Consiliul Suprem al Procurorilor (CSP). În primul articol am pus în discuție legalitatea convocării de către dl Pântea și dl Rusu, sub-semnatarii anunțului de convocare a Adunării Generale vis-a-vis de o problemă ce ține de competența altui organ și anume a CSP, calificat de către membrii CSP drept imixtiune în activitatea și atribuțiile CSP. Mai mult ca atît printr-o hotărîre, CSP a declarat că prin acțiunile sale, dnii Pântea și Rusu urmăresc niște scopuri ilegale de substituire, uzurpare a competenţelor funcţionale ale Consiliului Superior al Procurorilor. Reacția celor vizați în articol a fost destul de operativă. Dl Pântea a ieșit într-o conferință de presă unde a încercat să nege absolut toate învinuirile aduse de către CSP, mai mult ca atît a încercat să învinuiască membrii CSP de incapacitate de a gestiona corect și eficient organul reprezentativ suprem al procurorilor. De aceea am și posta al doilea articol, în care am încercat să întreb conducătorii țării ce fac ei pentru ca fărădelegile din Procuratura Generală să fie stopate. Evident că în cazul dat nu prea cred că voi primi un răspuns. Întrebarea mea rămîne retorică.

Astăzi am găsit pe site-ul ZDG.MD un articol care cred că are o tangență directă cu articolele mele de ieri și anume: ”Imperiul” imobiliar a Procurorului General adjunct Eugen Rusu. Iarăși tentația mea de a lua atitudine vis-a-vis de acest subiect a fost mare. Reiese că, dl Eugen Rusu are de ce să-și facă griji atunci cînd insistă ca atribuțiile CSP să fie diminuate. Are ce-și apăra, în acest caz mă refer la imobilele de milioane, construite din munca ”silnică” a întregii familii. Oare din ce cauză toți demnitarii noștri muncind o viață întreagă în organele de control, justiție, poliție au agonisit averi de milioane? Cum așa a fost posibil că, un simplu funcționar din acest stat, cu greu își duce viața, economisind pe orice fleac. chiar și pe sănătate, iar unii de genul lui Eugen Rusu are imobile de milioane, nu mai vorbesc de modul de viață care-l duce. Nu cred că are adevărate ”conacuri boierești” și duce foame, sau umblă pe jos la transport public. Unde este CNI, unde este alte organe de control care să deie o apreciere juridică a averii obținute de funcționare de genul procurorului Eugen Rusu.

Dacă chiar, totuși mîine va avea loc Adunarea Generală a Procurorilor convocată conform hotărîrii CSP ilegal, le-aș sugera participanților la adunare să includă pe ordinea de zi chestiunea cu privire la compatibilitatea Procurorului General adjunct, Eugen Rusu cu funcția deținută, reieșind din faptul că dlui denigrează întreg sistemul de justiție și în special cel a Procuraturii Generale. care ar trebui să fie reacția societății civile atunci cînd se află că unul din conducătorii Procuraturii Generale are numai imobile de milioane? Cine poate crede că corupția nu este la ea acasă în Procuratură, acolo unde cu corupția se luptă?

Ca să mă întorc la adresarea mea de ieri către Președintele Parlamentului, dl Marian Lupu. Dle Președinte Lupu, fiindcă DVS sunteți responsabil de desemnarea candidaturii pentru funcția de Procuror General, am o întrebare sub formă de banc. Cică într-o familie nevoiașă, unde copii sunt dezbrăcați, flămînzi și murdari, unde nu există nici capul, nici gîtul familiei, soțul întreabă soția: – Fa femeie, ce facem cu copilul acesta plin de noroi și mizerie, îl ”băim” sau facem altul? Pot să vă zic că pe Eugen Rusu nu-l mai spală nimeni. Noroiul în care este înglodat și corupția care l-a făcut milionar fiind încadrat în organele procuraturii este la momentul dat o pată neagră pentru toți procurorii. Consider că, dl Eugen Rusu trebuie eliberat din funcția deținută și tras la răspundere pentru trafic de influență în cazul SA ”Anchir” dacă aceasta va fi demonstrat de către organele de justiție, din care cu regret dlui face parte.

Avem procurori cinstiți, dar cu regret conducerea Procuraturii Generale denigrează imaginea tuturor procurorilor…!

Mai multe de la Veaceslav Burlac


Comentarii

Nu sunt comentarii