15 martie 2013, 12:16

Decît șefii de la FISC ar umbla cu înverzitul țării, mai bine ar face ordine în domeniu… China a oferit ajutor Republicii Moldova în sumă de 288 mln. lei, iar noi îi sancționăm pentru o datorie inexistentă de 50 mii lei.

eri, 14 martie, platforma ADEVARUL.RO a postat o știre care cred că mai adaugă încă o picătură de dezgust în adresa Republicii Moldova. Aici mă refer la articolul SCANDAL DIPLOMATIC! FISCUL DE LA CHIȘINĂU A INCLUS AMASADA CHINEI ÎN LISTA NEAGRĂ. Chiar am ajuns să fim de rîsul găinii. Ne rîde o lume întreagă. Presa din afara Republicii Moldova ne ia în derîdere. Pentru o sumă de 4200$ noi ne facem de rîs într-o lume întreagă. De azi înainte, cred că vre-un stat înainte de a deschide reprezentanță la Chișinău se va gîndi mult, fiindcă nu cred că vor dori să aibă de furcă cu FISC-ul moldovenesc.

Să fi oare atîția IDIOȚI în țara asta? De unde Doamne aduci la conducere imbecili și necompetenți? De ce oare suntem blestemați să avem ”norocul” ca în frunte  instituțiilor statului să fie numiți persoane incompetente?

Din poza postată pe portalul românesc se vede că la fisc avem nu numai incompetenți în domeniul lor da și agramați. Reprezentanța diplomatică a Chinei la Chișinău este Ambasada Republicii Populare Chineze în Republica Moldova conform site-lui acestei instituții. Însă ”cărturarii” de la FISC în lista lor o identifică ca AMBASADA CHINEZĂ. Vede oare cineva vre-o diferență?



Diplomații chinezi au tot dreptul de a se indigna și a considera acest gest drept unul neprietenos și nepoliticos din partea instituțiilor statului Republicii Moldova. Dl Xu Tongkai, Consilier economic și comercial al Ambasadei Republicii Populare Chineze în Republica Moldova a declarat: – Nu am fost informaţi de nimeni despre existenţa unor datorii. Este ceva de necrezut! Or, potrivit acordurilor internaţionale, reprezentanţele diplomatice sunt scutite de plata taxelor la bugetele ţărilor unde sunt amplasate. 50.000 de lei (datoria ce ar fi avut-o faţă de bugetul Republicii Moldova n.r.) este o nimica toată pentru China. Nu înţeleg de ce a trebuit să fim incluşi într-o astfel de listă. Numai sub formă de granturi am acordat Republicii Moldova circa 24 de milioane de dolari.

Cum poate fi permisă o asemenea eroare? Șefii de la fisc au grijă mai degrabă ca prin acțiunile sale de blocare a conturilor agenților economici să stopeze activitatea celor ce nu sunt în ”mila” boșilor partiinici din partea cărora au fost numiți în aceste funcții, decît să nu permită asemenea erori care prejudiciază imaginea Republicii Moldova în fața prietenilor noștri. Cît de satisfăcut era Vlad Filat atunci cînd a semnat cu Ambasadorul Republicii Populare Chineze acordul de ajutor în valoare de 750 mii $. Atunci Vlad FILAT a mulţumit Ambasadorului pentru atitudinea Guvernului chinez faţă de Republica Moldova, precizînd că echipamentul transmis este extrem de util şi necesar cetăţenilor Republicii Moldova. Atunci acțiunile fiscului trebuie interpretate drept MULȚUMIRE poporului chinez pentru ajutorul oferit?  Anul curent Ministerul Apărării a țării noastre a primit ajutor din partea aceluiași popor chinez, reprezentat în Republica Moldova de Ambasada inclusă în lista neagră a datornicilor, în valoare de aproape 1 mln. dolari SUA.

Cum pot fi interpretate aceste acțiuni a fiscului chiar nu înțeleg? Pe semne că cineva de la FISC a șoptit la ureche boșilor că și Ambasada Chinei este afiliată lui Plahotniuc, sau Voroni, sau Șelin, sau Dodon sau chiar Ghimpu. După o ”anchetă” internă operativă s-a stabilit că Ambasada Chinei este independentă și ajută acest popor indiferent de faptul cine este în fruntea Guvernului, cine solicită ajutor și de aceea astăzi Fisc-ul s-a răzgîndit, Ambasada Chinei nu mai este neagră și inclusă într-o listă a rău-platnicilor.

Ne rîd o lume întreagă! Cei de la guvernare își bat joc de noi prin faptul că ei vor pleca, iar petele negre lăsate vor rămînea mulți ani înainte.

Consider că la conducerea FISC-lui trebuie desemnată o persoană competentă în domeniu și nicidecum nu un pictor ce umblă prin țară cu vopsea și cere de la subordonații săi să ÎNVERZEASCĂ ȚARA!

P.S. Cine va fi tras la răspundere pe asemenea gafe? Cine va fi destituit din funcții? – Întrebări retorice, adică fără răspuns…

Mai multe de la Veaceslav Burlac


Comentarii

Nu sunt comentarii


2 mb
This page was created in 0.0604 seconds