9 martie 2013, 10:31

Cine oare a achitat apartamentele donate olimpicilor Cristina Iovu și Anatolie Cîrîcu de către Filat? Microbuzul donat de premier miroase a dosar...

Ieri eram la niște rude în sat. Ustia, r-l Dubăsari. Chiar și la mort se discută despre politică. Deja mii silă pe situația dată, dar asta e. Pe cetățenii simpli îi interesează pe semne mai mult ceea ce se întîmplă în această țară decît pe ”prietenii” noștri de la guvernare. Așa discutînd cineva zice: - Ați auzit cum Filat donează microbuze familiilor nevoiașe? Și începe a ne povesti ceea ce  citesc aici. Interesul meu fiind mare, am încercat să aflu de unde moșu știe informația dată. Îmi zice că, a fost la Chișinău cu o problemă tehnică la automobil și la piața de piese auto discutau oamenii. Discuția era aprinsă și toți erau indignați pe faptul cum ex-premierul chipurile donează la unii dar se bagă în buzunarul altora. Evident gura lumii nu o poți astupa și nu tot timpul vorbește adevărul. Seara tîrziu venit acasă am încercat să caut informația dată. Se adeveresc ”bîrfele” poporului. Cu adevărat Prim-ministrul interimar a donat un microbuz unei familii cu 15 copii din Sîngera. Ce gest frumos din partea Prim-ministrului, mai ales în campania electorală. Dăruim și primim răsplata. Răsplata fiind una foarte generoasă din partea cetățenilor - VOTURILE!

Tot ar fi bine și frumos, dacă acest IVECO nu ar costa 36000 Euro pe care East-Auto-Lada le-ar fi primit numai după decizia instanței de judecată. Interesant este faptul că unitatea de transport nu a fost achitată de către Vlad Filat sau din conturile extrabugetare a Guvernului ci de către o companie terță. Cred că ”dărnicia” și ”milostenia” patronului acestei companii se datorează ”RUGĂCIUNII” de dimineață și seară a secretarului adjunct al Guvernului, Eduard Bănăruc sau a ”postului” ținut cu strictețe de către Șeful Serviciului Vamal Tudor Balițchi. Fiindcă din cîte am citit în articolul cu pricina, acești doi demnitari au așteptat sau poate chiar au insistat ca și patronul dealerului Iveco să bată plecăciuni și mătănii în fața icoanei ”sfîntului” Vladimir, dar ce să-i faci nu tot timpul poate Domnul cînd vrea doamna. S-a întrebat oare prim-ministrul în acel moment cine și cum va fi achitat acest mijloc de transport? Se face impresia că a pus în aplicare metodele anilor 90, cînd cu ”ajutorul” armelor și cagulelor deposedau oamenii de automobile sau tractoare. Nimeni atunci nu se legau cu ei, fiindcă li era frică de viața și sănătatea cel puțin a apropiaților. Acuma acei ”răcheți” au îmbrăcat costume de mii de EURO, au fotolii în cele mai ”înalte” birouri ale statului și se simt bine mersi, protejați de lege și de fărădelege. Cum au trecut anii 90, așa vor trece și aceștia. Au fost trași la răspundere acei bandiți, cred că și acestora li se va găsi ac de cojoc. Dumnezeu e mare și cu bățul nu bate...



Acest caz m-a pus pe gînduri. Interesant oare toate donațiile demnitarilor noștri se fac în așa hal? Oare de fiecare dată cînd cineva se bucură de o donație și ”dărnicia” guvernanților, alții plîng cu lacrimi? Vă dau asigurări că așa milostenie nu mai este cu bun augur. Nu le mai ticnește beneficiarelor aceste daruri cît or fi și vor trăi.

După Jocurile Olimpice de la Londra, doi sportivi din țara noastră au fost beneficiarii a două apartamente din partea Prim-ministrului. Să nu credeți că condamn aceste premii. Ele erau chiar necesare pentru ca și viitorii sportivi să tindă să devină celebri în domeniile lor sportive ca să poată beneficia de apartamente sau alte premii prețioase. Dar în același moment, avînd deja un precedent destul de interesant cu East-Auto-Lada, am putea să intuim că și apartamentele olimpicilor au fost obținute de către sfita premierului exact ca și microbuzul. Și asta e în trecut. Pe mine, da poate chiar și pe alții mai tare mă interesează ce va fi în viitor? Cîți oameni de afaceri vor veni în viitorul apropiat cu sesizări a organelor de drept în privința fărădelegilor comise sub PATRONATUL PRIM-MINISTRULUI REPUBLICII MOLDOVA?

Mai multe de la Veaceslav Burlac


Comentarii

Nu sunt comentarii


4 mb
This page was created in 0.0445 seconds