16 ianuarie 2013, 11:38

Racheta lui “Safonoff” a aprins presa de la București

Săptămîna trecută prin blogosfera moldovenească a trecut un articol “rachetă” foarte interesant, pentru că nu a explodat nu doar pe site-ul informativ AVA.MD, dar a scandalizat o mare parte din presa României și anume Adevărul, Jurnalul Naţional, DC News, Ghimpele, Ziare.com etc, Articolul a servit drept subiect de discutie pe site-urile televiziunilor precum Realitatea sau RTV, ba chiar și secuii au preluat informația..
Acest Safonov, este fost deputat din primul Parlament al Republicii Moldova, care împreună cu alți colegi din partea stîngă a Nistrului au votat independența Republicii noastre și apoi a format tabăra separatistă a lui Smirnov. Acum Safonov este un analist politic iar ideiile acestuia sunt mai mult blogoslovite la Tirapol decît la Chișinău. Scrie articole în forță, pe alocuri piparate de tot, care creeaza tam-tam tocmai la Bucuresti. Românii nu s-au lenevit să-l traducă în română.
Racheta extremistă a lui Safomov trimisă spre București, suna cam așa: “Румыния должна быть расчленена. Бухарестский «Карфаген» нужно разрушить”.
Sau: “Если Румыния является знаменем и маяком для унионистов, то наш долг – сжечь это знамя и разрушить этот маяк”.
Despre ce scrie Safonov? Despre dezmembrarea statului vecin România. Este comic ceea ce scrie dar de tot risul lumii este reactia presei din Romania care justifică cîteva precizări importante.
Curios este ca argumentele aduse de Safonov par socante. Cei care sunt cu adevarat interesati de a “bucati” Romania este Uniunea Europeana si nu Moscova.
Se spune deseori ca istoria se repeta. Daca acum circa 23 de ani americanii au fost cei care au beneficiat pe seama revolutiei decembriste si nu Moscova, astazi “laurii” sunt adunati de europeni.
Ceaușescu a fost executat de elitele securiste române. Scena asasinarii a fost un spectacol de prost gust. Ca apoi aceste elite să distrugă tot ce a construit poporul român de zeci de ani, o industrie, o țară fără datorii.
România de fapt a fost printre primele state în lume, care nu avea datorii externe.

Jurnaliștii români spun că anul 2013 va fi unul deosebit de greu pentru România, mai ales în contextul geopolitic în care s-a înscris Uniunea Europeană. Conducerea UE pare să fi decis că distrugerea statelor naţionale şi transformarea Uniunii Europene într-o „federaţie de regiuni”, astfel încît elitele naţionale vor fi mai usor de influențat de Bruxelles – Berlin. Liderii europeni, care s-au dovedit a fi foarte activi în privinţa intervenţiilor în viaţa politică din România, totodată dau dovadă de o timiditate inexplicabilă în privinţa stăbilirii mişcărilor separatiste din ţări precum Spania, Marea Britanie, Italia sau Franţa, unde cresc ca ciupercile dupa ploaie.
Comisia Europeană ar fi putut priva aceste mişcări de orice suport popular printr-o simplă declaraţie în care să spună că regiunile care-şi vor obţine independenţa nu vor putea intra uşor în Uniunea Europeană. În locul acţiunilor de conservare a statelor naţionale, se observă facil suportul implicit oferit de Bruxelles mişcărilor separatiste din Catalonia, Scoţia, Venezia etc. Privite într-un context mai larg, aceste mişcări se înscriu sinergic în planurile Comisiei Europene de a regionaliza toate statele-membre şi de a crea o structură federativă europeană.
Comisarii albaștri de la Bruxelles dau de înțeles că o federaţie a regiunilor este uşor de controlat şi uşor de dominat, fără a mai exista probleme de negociere cu elitele naţionale, care nu sînt dispuse să-şi cedeze suveranitatea.
Un exemplu din 2011 cînd în Scoția s-a organizat un referendum pentru a obține independența sau exemplu cînd milioane de catalani au ieșit în stradă pentru a protesta iar guvernul regional a fost format din partidele cu iz separatist.
Politicienii britanici încep să vehiculeze ideea retragerii din UE. Motivul e simplu Londra isi dorește să rezolve problema scoţiană fără ca Bruxelles să aibă un cuvînt de spus în această privinţă. De fapt, aceasta este distrugerea organizată a statelor naţionale este cît se poate de reală, iar în spatele procesului de regionalizare forţată stau interese cu mult mai mari decît cele naționale.
Anul 2013 va fi unul greu pentru Europa și se asteaptă a fi anul de triumf pentru separatismul şi regionalismul European, un fel de deschiderea cutiei Pandorei. Cutia care simbolizează acele daruri care ascund nenorociri sub o înfățișare ademenitoare.

Românii vor să schimbe Constituția, în folosul unor regionalizări inclusiv și pe criteriile etnice. In acesta criză financiară cînd oamenii sunt mai dependenți financiar (lefi scăzute, credite și alte împrumuturi) sau acordurile cu FMI privin privatizarea forțată va fi un generator și un argument în plus legate de necesitatea regionalizării în vederea obţinerii fondurilor financiare din UE, de care românii fără o economie echilibrată .
Simplu de tot, românii cu o clasă politică UȘURATICĂ și-au vândut afacerile către FMI, iar suveranitatea politică a fost vândută celor de la Bruxelles. Clar că propagandiștii și comisarii albaștri vor găsi mecanisme de a influența și a demoniza relațiile ruso-române, dar Moscova (doarme) este pasivă, ba chiar indiferentă în acest joc geopolitic.
Românii mult și-au dorit să fie în UE, dar cu ce preț nu se stie. Va veni timpul strînsului pietrelor și atunci consecințile vor fi dureroase.
Rusofobia româneasca este ca o paranoie, care este alimentată inclusiv de politicul de la București și de la Bruxelles, pentru a ascunde adevăratele intenții, și dacă societatea românească întradevăr își dorește integritatea României, nu trebuie să se arunce în declarațiile EXTREMISTE a transnistreanului Safonov, ci de intențiile adevărate ale Comisiei Europene și structurilor care stau în spatele lor.
Pentru că la o adică Safonov are undeva dreptate. Românii au probleme mari.
Eu, ca cetățean al Republicii Moldova sunt de părerea că România categoric nu trebuie să se amestece în treburile noastre interne și să nu susțină extremiștii de la Chișinău cu atît mai mult că suntem popoare înfrățite și avem rădăcini comune, ca și rușii, cu ucraineii.
Romănii ca și rușii trebuie să-și oprească activitatea și diversiunile serviciilor secrete pe teritoriul țării noastre, finanțînd partide politice și media resursele din Chișinău (7 aprilie, marșuri unioniste etc).
Nu cred, că dezmembrarea României va hotărî problema, ba dimpotrivă aceasta poate aduce la un război cumplit în toată Europa, poate și la un război mondial.
Sunt de parerea că și Rusia nu trebuie să susțină forțele separatiste de la Tiraspol și să ducă un dialog constructiv cu Chișinăul și să fie sinceri în afirmațiile sale cînd spun că susțin integritatea Republicii Moldova pentru ca cheile conflictului transnistrean sunt la Moscova.
România ca și Ucraina trebuie să fie pentru Republica Moldova niște zone de bufer. Asta ne-r ajuta împotriva crizelor economice mondiale, politice chiar și ecologice.
Doar astfel noi vom supravețui în contextul geopolitic ca țară, și ca națiune.
Noi, cetățenii Republicii Moldova trebuie să depunem efortul ca Chișinăul și Tiraspolul să se apropie și să păstrăm țara,.
Trebuie să ințelegem, ca bunăstatea cetațenilor este în mâinile și inimele noastre.
Numai o guvernare și o diplomație înțeleaptă poate să ne face mai fericiți.
Se asteaptă timpuri cumplite, trebuie să fim pregătiți și uniți în casa noastra comună, Moldova.

П

Mai multe de la Nicolai Pascaru


Comentarii

Nu sunt comentarii


2 mb
This page was created in 0.0618 seconds