3 decembrie 2012, 11:28

Republica Moldova și prostia neo-fascistă la 1 decembrieРеспублика Молдова и неофашистские глупости первого декабря

Am crezut pentru o clipă că vizita lui Jose Barroso sau a Președintelui Poloniei Bronsilaw Komorowski programată pentru aceste zile va schimba atitudinea celor care fluturau panglici tricolore și steaguri naziste de 1 decembrie.


Însă nu a fost să fie, mi-am dat seama încă o dată că acești oameni sunt departe de interesele și valorile moldovenilor.


Un grup rătăcit în istorie care traiesc cu idealurile perioadei pasoptiste, promovează un mesaj depășit, lipsit de rațiune, antistatal, neconstituțional.

Oameni care incită lumea la ura și prostie.


Oameni, care nu pot conștientiza că actul marii uniri din 1918 a fost facut în alte premise politice și istorice. Tot ei nu înteleg că România și limba româna este un termen inventat de bucureșteni pentru a consolida mai multe popoare cu capitala la București în perioada respectivă. Așa erau vremurile de atunci, însă astăzi trăim într-o altă realitate.


Suntem o țară independentă, suverană Republica Moldova , care are dreptul să-și decidă soartă. De ce anume acum cînd suntem independenți trebuie să tindem spre unire cu o țara vecină, care nu ne vrea ! O absurditate care ne costă și ne prostește.


Cel mai regretabil este că aceste marșuri sunt susținute de grupuri de indivizi din străinatate, majoritatea dintre ei sunt cetățeni ai României și nu cunosc nici măcar străzile capitalei, dar sunt trimiși la Chișinau pentru a provoca spiritele așa cum au facut-o pe 7 aprilie 2009 . Un marș militarizat, cu insigne și steaguri neonaziste, cu panglici și uniforme fasciste.


Dacă fiecare dintre noi ar marșălui pe strazi cu tot felul de idei și steaguri prostești în zilele cînd au avut loc evenimente istorice, care au legătura directă cu teritoriul actual al R. Moldova, cred că PMAN ar deveni un “carnaval” de lungă durată.


Noi trebuie să întelegem un lucru, că distrugerea statului Republica Moldova și schimbarea hărții Europei poate fi un început a unui război Mondial de lungă durată și că România, indiferent cît de mult și-ar dori unii, nu ne va rezolva problemele cu care ne confruntăm, nici măcar interesul nostru comun de a ne îndrepta spre UE. Istoria se repetă, unele momente noi li-am trăit și mai înainte, am trecut războaie și conflicte și cea mai bună soluție este că Republica Moldova să fie un stat integru, suveran și independent.


Postul Public Moldova1 din întîmplare sau intenționat în titre au menționat că Mișcarea Voievod face parte din grupul Patrioții Moldovei, ceea ce nu este adevărat și în ultima perioadă tot mai des mass-media manipulează și dezinformează opinia publică . Nu numaidecît să faci parte dintr-un partid politic ca să protestezi față de cei care vor distrugerea Republicii Moldova , sau să întelegi că țara noastră este ostatică a forțelor serviciilor speciale străine . Moldoveni, treziți-vă, țara este în pericol, suntem furați și vînduți de aceea și trăim așa de rau și plecăm în alte țări să supravețuim .


Suntem Mișcarea de Tineret Voievod și ne dorim un viitor cu tradiții europene . Suntem moldoveni și formăm o națiune, un stat care trebuie să-și promoveze interesele în străinatate nu și interesele celor de la București și Moscova. Nu trebuie să fim atît de limitați și să credem că Marea Unire din 1918 ne-a adus mari beneficii, nici vorba.


Cu atît mai mult astăzi, cînd avem o politică națională, un stat integrat, o viziune comună, nu și o societate scindată pe criterii de etnie sau ambții naționale. Asta se întîmplă acum 100 de ani, astăzi însă dacă suntem raționali trebuie să privim altfel lucrurile fără panglici și cîntece neo – națiste , fără plancarde România Mare, asta nu ne ajuta cu nimic, numai vor inmulți ura, xenofobia și supermația unei națiuni inventate . Noi poporul MOLDOVENESC SUNTEM STAPÎNI LA NOI ACASĂ




Mai multe de la Nicolai Pascaru


Comentarii

Nu sunt comentarii


2 mb
This page was created in 0.0663 seconds